Tenis

Peh za Mirjanu Lučić

Ivor Krapac • petak, 20.05.2011.
Peh za Mirjanu Lučić

Mirjana Lučić, jedina ovogodišnja hrvatska predstavnica u ženskoj konkurenciji na Roland Garrosu, nije imala sreće sa ždrijebom. Lučić će već u prvom kolu ići na tešku prepreku, sedmu nositeljicu Mariju Šarapovu, prošlotjednu pobjednicu Rima i jednu od glavnih favoritkinja za dalek put u Parizu...

Ovotjedni dolazak do četvrtfinala Strasbourga bio je dobra vijest, no koji dan kasnije, Mirjana Lučić dočekala je i jednu lošu. Od svih suparnica koje joj je ždrijeb mogao namijeniti u prvom kolu Roland Garrosa, dobila je jednu od najtežih i, ukoliko je suditi po posljednjem turniru na kojem je zaigrala, u najboljoj formi - sedmu nositeljicu Mariju Šarapovu.

Iako joj zemlja nije najdraža, 24-godišnja Ruskinja je prošlog tjedna pokazala da može i na ovoj podlozi, uz pobjede nad, među ostalima, Viktorijom Azarenkom, Caroline Wozniacki i Samanthom Stosur na putu do naslova u Rimu, što ju je odmah svrstalo u krug najozbiljnijih kandidatkinja za naslov u Parizu. U prethodnim pokušajima na Roland Garrosu, Šarapova pamti i polufinale iz 2007. i još tri četvrtfinala ('04., '05., '09.), što potvrđuje da može biti opasna i na zemljanim terenima.

Lučić, tako, nije imala sreće sa ždrijebom, ali s obzirom na interes koji Šarapova redovito izaziva, za očekivati je da će u ovom meču zaigrati na jednom od dva najveća stadiona u pariškom kompleksu, terenu Philippea Chatriera ili Suzanne Lenglen, što će biti lijepa prilika za vodeću hrvatsku tenisačicu da pokaže koliko može protiv favorizirane Ruskinje.

Bolja iz dvoboja Lučić i Šarapove će u drugom kolu ići na Čehinju Zuzanu Ondraškovu ili Francuskinju Caroline Garciju, u trećem kolu ždrijeb bi vodio prema 31. nositeljici, Čehinji Klaroj Zakopalovoj, a u osmini finala prema 12-postavljenoj Poljakinji Agnieszki Radwanskoj ili 21. nositeljici, Belgijki Yanini Wickmayer.

U toj četvrtini ždrijeba je i druga nositeljica Kim Clijsters, koja u Pariz stiže nakon stanke zbog ozljede gležnja, zbog koje će na ovom turniru igrati s posebnom zaštitom. Na putu Clijsters prema potencijalnom četvrtfinalu protiv Šarapove mogle bi se naći, kronološkim redom, 25-postavljena Marija Kirilenko (potencijalno treće kolo) i 15. nositeljica Andrea Petkovic (osmina finala) - dakako, ukoliko uzmemo u obzir samo vodeće nositeljice u tom dijelu ždrijeba.

Budu li u četvrtfinalu Clijsters i Šarapova išle jedna na drugu, taj susret bio bi najzvučniji od svih među posljednjih osam ženskog turnira. Dodajmo da će Clijsters na startu ići na Bjeloruskinju Anastasiju Jakimovu, što bi, ukoliko je s nogom sve u redu, trebalo biti samo ugodno zagrijavanje.

Caroline Wozniacki će se u prvom kolu sresti s poznatom igračicom, ali daleko od najboljih dana - 40-godišnjom Japankom Kimiko Date-Krumm. Iza toga, prvoj tenisačici svijeta bi se, među nositeljicama, na putu mogle naći Daniela Hantuchova (28., potencijalno treće kolo), Svjetlana Kuznjecova (13.) ili Shahar Peer (19.), u osmini finala, a u četvrtfinalu bi joj moguća suparnica bila osma nositeljica Samantha Stosur, lanjska finalistica.

Od ostalih vodećih postavljenih tenisačica, u istu četvrtinu ždrijeba i s mogućim ogledom u četvrtfinalu smještene su Vera Zvonareva (3.) i braniteljica naslova Francesca Schiavone (5.), odnosno Viktorija Azarenka (4.) i Na Li (6.). Schiavone i Na Li bi u svojoj osmini ždrijeba, u osmini finala, mogle naići na Top 10 suparnice - Talijanka na Jelenu Janković, desetu na svijetu, a Kineskinja na Petru Kvitovu, koja ovog tjedna drži deveto mjesto.

Roland Garros, tenisačice, prvo kolo: Lučić (Hrvatska) - Šarapova (Rusija, 7).

Foto: Carl Tyer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2011. u 08:31
    dobila je monicu seles na centralu u wimbledonu, sad je m.sarapova na redu vjerojatno ce bit na PC stadionu, mozda se povjest ponovi ... ali na drugom mistu. isti inicijali protivnica, mirjana na drugoj strani , neko novo vrime.... kladio bi se na mirjanu ma koliko zvucno ime bilo sa druge... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.05.2011. u 08:51
    evo zicera za hendikep na kladionici
    Obrisan korisnik
  • boristurk20.05.2011. u 15:38
    Odlicno. Lučićka igra svoju igru bez obzira tko je protivnica. Krene li joj barem u jednom dijelu meca bit ce zanimljivo....
    boristurk