Tenis

Veić protiv Urugvajca

Ivor Krapac • petak, 20.05.2011.
Veić protiv Urugvajca
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je prošao kvalifikacije, Antonio Veić je posljednji od petorice hrvatskih aduta u glavnom ždrijebu muškog turnira Roland Garrosa doznao s kime će se sresti u prvom kolu. Veićev suparnik bit će 25-godišnji Urugvajac Pablo Cuevas, 52. na svijetu...

Antonio Veić u petak je dovršio put u kvalifikacijama Roland Garrosa, a za reprizu lanjskog dosega na Australian Openu, kada je iz kvalifikacija otišao do drugog kola glavnog turnira, trebat će preko Urugvajca Pabla Cuevasa, s kojim se jednom već sreo. Bilo je to lani u osmini finala Challengera u Kitzbühelu, na zemlji, kada je Cuevas slavio s 3:6, 6:1 i 7:6(3).

25-godišnji urugvajski tenisač je ove sezone na ATP Touru najdalje bio na dva turnira na zemljanim terenima, u Houstonu i Estorilu, oba puta u polufinalu. U Teksasu ga je zaustavio Kei Nishikori, a u Portugalu Juan Martin Del Potro, dok u ostatku sezone na zemlji nije napravio previše. Prošlog tjedna se kroz kvalifikacije probio do glavnog ždrijeba u Rimu, da bi ga u prvom kolu nadjačao Lukasz Kubot.

Pobjednik ogleda Veića i Cuevasa će se u drugom kolu sresti s jačim iz dvoboja 28-postavljenog Rusa Nikolaja Davidenka i još jednog kvalifikanta, Nijemca Denisa Gremelmayra. Tenisač koji prođe tim dijelom ždrijeba bi u trećem kolu mogao ići na Rafaela Nadala.

Roland Garros, tenisači, prvo kolo: Veić (Hrvatska, Q) - Cuevas (Urugvaj).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy21.05.2011. u 20:28
    dobio je u kvalama igrače koji su u boljoj formi od cuevasa... zato samo naprijed majstore
    danchy
  • Obrisan korisnik21.05.2011. u 14:10
    razvalit ce ga cuevas
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2011. u 22:15
    Samo hrabro!
    Obrisan korisnik