Nogomet

Split osvojio Županijski kup

Iz Dugopolja:Ante Dubravac, Mišo Gulić • srijeda, 25.05.2011.
Split osvojio Županijski kup
Foto: Mišo Gulić

Nakon što su se pokazali kao najugodnije iznenađenje netom završene sezone Prve HNL u kojoj su zauzeli odlično treće mjesto nogometaši Splita osvojili su i Županijski kup.

Dugopoljci su pružili odličan otpor favoriziranim gostima, ali su ipak nakon jedanaesteraca morali gledati feštu Splita. Imali su Dugopoljci priliku i za pobjedu, ali ključan jedanaesterac Brnardića obranio je vratar Zagorac, a poslije je neprecizan bio i Obšivač.

Nakon prvotnih ispitivanja snaga, prvi su zaprijetili domaći kada je s vrha šesnaesterca tukao Guć, ali ravno u ruke vratara Zagorca. Isti akteri bili su u akciji i u 19. minuti kada kada je vratar Splita boksajući loptu spasio svoja vrata.

Ivica Križanac, Split: "Sretni smo zbog ostvarenog uspjeha i srećom moj promašaj nije bio ključan, ali isto tako moram istaknuti kako je Dugopolje odigralo odličnu utakmicu i vidi se da ovaj klub ima potencijala za nešto više od Druge lige."

Minutu potom prva prilika za Split. S lijeve strane iskosa ubacio je Obilinović, ali Bučan nije najbolje reagirao i prilika je otišla u nepovrat. Od tog trenutka igrači Splita preuzimaju inicijativu, a vodeći gol postižu u 29. minuti kada je Pehar proigrao Obilinovića na lijevoj strani, ovaj ubacio prizemnu loptu, a Ćapinu nije bilo teško zatresti mrežu s metar udaljenosti. Iako do kraja poluvremena nisu ozbiljnije zaprijetili golu Smodlake, konstantna opasnost po lijevom boku bio je odlični Romano Obilinović.

Drug dio dio donio nam je dosta lošiju predstavu nego što smo to gledali u prvom dijelu. Sve se događalo na sredini terena uz dosta prekida igre i činilo se kako Split neće imati problema zadržati minimalnu prednost, ali Dugopoljci su pokazali karakter i stigli do izjednačenja. Igrala se 69. minuta kada je Božidar Balić, nakon što je primio loptu na nekih 20-ak metara iskosa s lijeve strane, sjajno naciljao suprotne rašlje gostujućeg vratara za rijetko viđen eurogol.

Do kraja je izostao očekivani pritisak Splita s tek nekoliko obostranih pokušaja iz daljine, ali bez opasnosti po vrata bilo koje momčadi. Na samom kraju čak su domaći bili ti koji su imali odličnu prigodu za zgoditak, ali dobro podvaljenu loptu Baraća, Žuljević nije najbolje iskoristio pa je još jednu obranu upisao vratar Splita. Konačnih 1:1 i slijedilo je izvođenje jedanaesteraca.

Koju dramu su priuštili svojim navijačima nogometaši Dugopolja u narednim minutama. Imali su sve i na kraju su dobili ništa. Nakon što su igrači obje momčadi izveli četiri serije jedanaesteraca i redom bili uspješni, loptu je uzeo Ivica Križanac, opalio, ali odlična intervencija Smodlake šokirala je donedavnog igrača ruskog Zenita.

Mario Smodlaka, Dugopolje: "Čestitke Splitu, ali niti da smo mi pobijedili, ne bi bilo nezasluženo. Šteta zbog promašenog jedanaesterca Brnardića, ali to je nogomet i takve stvari se događaju.

Ono što je bilo malo vjerojatno prije početka, sada je bilo na domak ruke. Lopti je pristupio Tomislav Brnardić i kada se očekivala erupcija slavlja nastupio je muk i razočaranje zbog promašenog jedanaesterca, točnije sjajno je reagirao Danijel Zagorac. Odmah zatim, za goste pogađa Grizelj dok Obšivač gubi dvoboj s vratarom Splita i promeće ga u junaka susreta.

Nakon što su se zadnjih godina naviknuli na obogaćivanje vitrine s pokalima, Splićani nisu prekinuli tradiciju ni ove sezone, makar je u pitanju ova "županijska" verzija. Isto tako, gotovo je nevjerojatno da Dugopolje s ovakvom igrom nije uspjelo biti među prvih pet u Drugoj ligi, ali to već spada u domenu "što bi bilo, kad bi bilo" i nema svrhe pokušati analizirati njihov niz od osam utakmica bez troboda.

"Stvorili smo više prilika za gol s kojima smo mogli sve riješiti u 90 minuta, no to sada i nije toliko bitno. Najvažnije je da smo na kraju osvojili Kup čime smo sezonu završili na najbolji mogući način," izjavio je nakon utakmice za službenu klupsku stranicu Ivan Katalinić.

Županijski kup, finale:
Dugopolje - Split 1:1 (5:6)

Dugopolje: Smodlaka, Keran, Brnadić, Bonacin (od 67.Granić), Šunjić, Obšivač, Balić, Barać, Barišić (od 46.A.Radošević), Rajčić, Guć (od 83.Žuljević).

Split: Zagorac, Marčić, Milović, Križanac, Radnić, Pehar (od 79.Golubović), Lojić (od 73.Vitaić), Erceg, Obilinović, Bučan (od 59.Grizelj), Ćapin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH25.05.2011. u 12:36
    Ovih Balića ima skoro u svakom sportu i uvijek se na neki način iskažu.
    ALGHAZANTH