Nogomet

Video: Eduardo zabio u finalu Kupa

Ante Dubravac • srijeda, 25.05.2011.
Video: Eduardo zabio u finalu Kupa
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Šahtara su s 2:0 slavili u finalu Kupa protiv kijevskog Dynama. Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva zabio je prvi pogodak, a nešto kasnije zaradio i crveni karton.

Nakon što su osvojili domaće prvenstvo igrači Šahtara potvrdili su svoju dominaciju u Ukrajini osvajanjem i drugog trofeja u sezoni.

Nakon tvrdog prvog dijela prednost Šahtaru u 64. minuti donosi Eduardo da Silva. Nakon gužve u šesnaestercu gostiju lopta se odbija do hrvatskog reprezentativca koji neobranjivo pogađa donji desni kut nemoćnog vratara Dynama.

Vezane vijesti

U 76. minuti Eduardo zarađuje i crveni karton iz pomalo nejasne situacije. Naime uputio je udarac prema golu nakon što je sudac označio zaleđe za što zarađuje žuti karton i onda bez nekog očitog razloga sudac pokazuje i drugi žuti, isključujući crveni karton.

Konačnih 2:0 postavio je Luiz Adriano nekoliko minuta prije kraja, nakon što je crveni karton dobio i Dynamov Betao.

U pobjedničkoj momčadi cijelu utakmicu je odradio Darijo Srna dok je kod Dynama 90 minuta upisao još jedan hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2011. u 00:02
    Ma Dudu je za mene legenda taman da više ne zabi ni jedan gol u karijeri,taj će dečko za mene uvijek biti simbol poštenja,dobrote i nevjerojatnoga talenta...Gruzijo,stižemo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.05.2011. u 23:56
    Ima 13 golova jer ulazi s klupe svaku tekmu, rijetko koju pocne od početka.. Barem kolko sam uspio pročitat, mozda i nisam u pravu.. Al rijetki su igrači koji imaju nos za gol ko Dudu, taj čovjek ne može fulat zicer, jednostavno ne može..
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo925.05.2011. u 23:09
    pa 13 golova u 34 utakmice i nije neki uspijeh,ali ipak svaka mu čast i mislim da je vrijeme da u repki odluci neku bitnu utakmicu jer inace nebu dobro
    Ronaldo9
  • dr.t25.05.2011. u 22:58
    Prema Shakhtarovoj sluzbenoj stranici ovo mu je 13 gol sezone u 34 utakmice
    dr.t
  • Obrisan korisnik25.05.2011. u 22:41
    bravo dudu,to sto ti imas to se nemoze naucit i nemoze se definitivno izgubit a to je nos za gol,samo tako nastavi dalje,sad pokazi svima osobito wegeru sto znas za repku!!!
    Obrisan korisnik