Nogomet

Kelava: "Najbolji mogući kraj sezone"

Ante Dubravac • četvrtak, 26.05.2011.
Kelava: "Najbolji mogući kraj sezone"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

I u drugoj utakmici finala Hrvatskog nogometnog kupa nogometaši Dinama bili su bolji od Varaždina i potpuno zasluženo osvojili Rabuzinovo Sunce, a Zagrepčani poslije dvoboja nisu krili zadovoljstvo...

Iako je Varaždin poveo u samom otvaranju utakmice ipak nije imao snage i znanja ozbiljnije zaprijetiti aktualnom prvaku. U drugom dijelu Dinamo je ubacio u višu brzinu i slavio s uvjerljivih 3:1.

Dinamov vratar Ivan Kelava nije najbolje reagirao kod vodećeg gola domaćina, ali to na kraju nije imalo posljedica za momčad: "Utakmica je bila otvorena s obje strane. Varaždin je probao stići rezultat i zabili su nam rani gol. Mi smo drugo poluvrijeme odigrali jako dobro i na visokoj razini. Uvjerljivo smo osvojili Kup i tako na najbolji mogući način završili sezonu."

Kapetan Milan Badelj već se polako navikava na dizanje pehara: "Prekrasan je to osjećaj, ali nisam se još naviknuo na dizanje trofeja. Prvo poluvrijeme nismo imali dobru defenzivnu igru. Varaždin je pokazao stvarno dobar otpor, ali mi smo pokazali karakter i na kraju zasluženo pobijedili."

Trener Marijo Tot u najavi utakmice je rekao da će odmarati prvog golgetera u Kupu Fatosa Beqiraja međutim ipak mu je dao priliku u posljednjih tridesetak minuta što je bilo dovoljno da se upiše u strijelce: "Istina je da su svi su igrači malo griješili večeras, u prvom poluvremenu nismo imali toliko sreće, pogodili smo dva puta stativu i lopta nije htjela u gol. Ipak, drugo poluvrijeme smo dali tri gola i tako osvojili duplu krunu."

Sezona za Beqiraja još nije gotova, naime pred njim je vrlo važan reprezentativni ogled protiv Bugarske: "Sutra putujem u Crnu Goru, imam ukupno osam dana odmora, a onda se vraćam obavezama. To je profesionalizam, malo odmora, a puno obaveza. Ovo je jedna od mojih najboljih sezona, sigurno mogu igrati još bolje i to ću dokazati nakon nadolazećih priprema."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!