Nogomet

Tot: "Završio sam svoj zadatak u Dinamu"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • srijeda, 25.05.2011.
Tot: "Završio sam svoj zadatak u Dinamu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Razočaranja kod varaždinskog trenera nije bilo, iako su se njegovi igrači trudili pobjedom okončati sezonu. Gostujući trener naglasio je zadovoljstvo igrom, a na dvostrukoj je kruni zahvalio cijelom stručnom stožeru.

Gosti

Marijo Tot bio je zadovoljan onime što su njegovi igrači pokazali u 90 varaždinskih minuta. "Nadam se da to nije samo subjektivni dojam, no utakmica je bila vrlo gledljiva, a oni koji su stigli na stadion mogli su uživati u mnogo prilika . Mi smo se došli nadigravati, željeli smo i danas pobijediti."

Na dvostrukoj kruni Tot je zahvalio igračima, ali i cijelom stručnom stožeru i zaposlenicima Dinama: "Svi oni utkali su sebe u ovaj odlični uspjeh, treba im zahvaliti", kazao je trener koji je nakon Vahida Halilhodžića preuzeo vođenje ekipe. Dodao je: "Iz onog što smo vidjeli danas, mogu kazati da je pred ekipom Varaždina zbilja lijepa budućnost."

Nije mogao Tot izbjeći pitanje o svojoj budućnosti u Dinamu: "Ja sam svoj zadatak dovršio i sad se radujem odmoru s obitelji, a na Upravi kluba je da pronađe odgovarajuće rješenje na trenerskoj poziciji. Tu nemam više što dodati."

Kad bi mu bilo ponuđeno mjesto prvog trenera Dinama, što bi učinio? "Ja sam davno istaknuo svoje ambicije, koje se trebaju poklopiti s ambicijama kluba. Bilo kako bilo, ja ostajem zaposlenik Dinama", odgovorio je Tot.

Domaći

I Samir Toplak je imao pohvale za protivničku ekipu: "Mi smo se pokušavali nadigravati s Dinamom, no nije ta ekipa ni blizu onoj kojoj smo u jesen otkinuli četiri boda. Mnogo je kvalitetnija."

Tijek utakmice je opisao: "U prvom poluvremenu krenuli smo odlično, dobro se držali, no bilo je pitanje vremena kad ćemo pogriješiti, a grešku Dinamo iskoristiti. Imali smo doduše i zicer na 1:1 kojeg je Filipu Škvorcu obranio Kelava, a kad smo primili drugi gol, to je bio kraj za nas."

Premda je Varaždin izgubio, Samir Toplak nije ni malo razočaran: "Nema ni traga razočaranju, možemo jedino uživati u ovom spektaklu. Dinamo je dva i više koplja iznad nas, a treba znati i da je naša momčad danas istrčala u sastavu starom u prosjeku tek 21 godinu. Treba zato biti pozitivan."

Pred Varaždincima je svega dvadeset dana odmora, koji počinje u četvrtak, jer su se ulaskom u finale Kupa plasirali u Europsku ligu. O tome je Toplak kazao: "Europi se sigurno veselimo, nismo to očekivali. Moramo se dobro odmoriti i pripremiti. Sve ovisi o ždrijebu, no nema pritiska na nas, pa se samo nadamo prolasku kojeg pretkola."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2011. u 11:03
    Ja sam za to da se da šansa Totu. Cijelu sezonu je uz ovu momčad i mišljenja sam da je u stanju dobro ih pripremit za europske utakmice. Stvarno je više dosta s ovakvim povratnicima tipa Vlak, Jurčić, Ivanković...Imali su šansu, napravili su što su napravili i hvala im.Tot (eventualno Pamić, mada... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zdren26.05.2011. u 03:05
    komentari na ovoj temi su na razini zdravka mamića. dovoljno govori...
    Zdren
  • bjede26.05.2011. u 00:49
    namištena utakmica! kalsika, 1/2. Ali ova neće nikom bit sumnjiva nego tamo progone jadnog Agića za par iljada eura.
    bjede
  • Obrisan korisnik26.05.2011. u 00:39
    Slavena Bilića, možda su jučer o tome razglabali... Navodno u paketu s njim dolaze Strinić, Buljat i Dujmović :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2011. u 00:07
    Trener dinama NE MOŽE biti čovjek kojem je vođenje dinama najveći uspjeh u karijeri,tko god to bio,osim nekog supertalenta
    Obrisan korisnik