Tenis

Četvrti nositelji prejaki za Ljubu i Kunjicina

Iz Pariza:Maja Giljanović • četvrtak, 26.05.2011.
Četvrti nositelji prejaki za Ljubu i Kunjicina
Foto: Kristijan Komarica

Nije ni svako zlo za zlo, Ivan Ljubičić i Igor Kunjicin izgubili su susret prvog kola parova od četvrtih nositelja, bivšeg finaliste Michäela Llodre i prošlogodišnjeg pobjednika Nenada Zimonjića, ali Ljubo će zato biti svježiji za meč trećeg kola u pojedinačnoj konkurenciji protiv 16. nositelja Fernanda Verdasca.

Nije ždrijeb bio naklonjen Ivanu Ljubičiću i Igoru Kunjicinu kad im je za protivnike u prvom kolu izvukao četvrte nositelje, bivšeg finalistu Michäela Llodru i prošlogodišnjeg pobjednika Nenada Zimonjića. Pružili su im 106. i 208. tenisači svijeta čvrst otpor, ali nakon sat i 22 minuta kapitulirali su u dva seta.

1.SET

Priča prvog seta svela se na dvije propuštene break-lopte Ljubičića i Kunjicina, a jednu izborenu i jednu i iskorištenu Llodre i Zimonjića. Francuz i Srbin svoje su napravili kod rezultata 5:5, a Ljubo i Konjicin su svoje šanse propustili na servisu Zimonjića za set. Imali su 30:40 i još jednu prednost, ali nakon 38 minuta četvrti su nositelji osigurali vodstvo od 1:0 u setovima (7:5). Ljubičić i Kunjicin su imali 71 % prvog servisa, osvojili su 72 % poena nakon prvog i 40 % nakon drugog servisa te return ubacili u 26 % slučajeva, ali Llodra i Zimonjić su u ključnim trenucima bili još bolji.

2.SET

Zimonjiću je servis visio i u četvrtom gemu drugog seta, ali jednom kad su se ga spasili Llodra i Zimonjić su dobili dodatan impuls, napali su u sedmom gemu, na drugoj prednosti uzeli Kunjicinu servis (4:3) i više je nisu ispuštali. Francuz (17.) i Srbin (4.) u drugom su setu u svakom segmentu bili bolji: od 56 % prvog servisa (52 %) preko 94 % poena osvojenih nakon prvog servisa (61 %) i 41 % uspješnih returna (29 %).

MEČ

Ukupno su Ljubičić i Kunjicin osvojili tucet poena manje (68) i platili cijenu za tri propuštene break-šanse, Llodri i Zimonjiću dovoljnima su se pokazale i dvije iskorištene od ukupno devet izborenih.

Roland Garros, 1. kolo parova, tenisači:
LJUBIČIĆ/Kunjicin (Hrvatska/Rusija) – Llodra/Zimonjić (Francuska/Srbija, 4) 5:7, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!