Tenis

Šarapova se razbudila na vrijeme

Ivor Krapac • četvrtak, 26.05.2011.
Šarapova se razbudila na vrijeme
Foto: EPA

Nakon poraza Kim Clijsters, nije puno nedostajalo da se na ženskom turniru Roland Garrosa u četvrtak dogodi još jedno veliko iznenađenje. Marija Šarapova bila je na ozbiljnom iskušenju protiv Caroline Garcije, 17-godišnje Francuskinje s pozivnicom - domaća predstavnica imala je u rukama set i dva breaka prednosti u drugom, da bi sedma nositeljica izvela preokret s 11 uzastopnih osvojenih gemova...

Iako je, kod zaostatka od 6:3 i 4:1, uz dva breaka minusa u drugom setu, njezina nada bila tanka, Marija Šarapova odbila se predati u ogledu s daleko neiskusnijom suparnicom, 17-godišnjom Caroline Garcijom, u drugom kolu Roland Garrosa. Mlada francuska tenisačica imala je pomoć s tribina u lovu na pobjedu karijere, no iskustvo, borbenost i razlika u kvaliteti u korist sedmopostavljene Ruskinje na koncu su odnijeli prevagu.

Nakon što je gubila s 4:1 u drugoj dionici, Šarapova do kraja meča više nije ispustila ni gem, a preokret je objasnila jednostavno - opustila se i počela igrati: "U većem dijelu meča sam previše razmišljala o uvjetima, nisam se kretala kako sam trebala, sve je bilo presporo, dok je ona igrala vrlo agresivno i puno toga polazilo joj je za rukom. Na početku, kao da sam stalno bila u raskoraku, ali kasnije sam počela udarati lopticu kako treba".

Sedma nositeljica je ovom pobjedom nastavila seriju započetu na nedavnom putu do naslova u Rimu, kada se pobrinula da se i o njoj počne pričati u raspravi o vodećim favoritkinjama Roland Garrosa. Ipak, dvojbe može li do kraja na zemlji ostat će tu - objektivno, Šarapovoj ovo i dalje nije najdraža podloga, na travi i tvrdoj podlozi joj je još uvijek lakše.

Među vodećim nositeljicama koje su se u četvrtak probile u treće kolo, bile su i Viktorija Azarenka (4.), Na Li (6.) i Petra Kvitova (9.), sve tri bez izgubljenog seta. Uz Clijsters, oprostila se još samo jedna postavljena tenisačica, Alexandra Dulgheru (27.), koju je u rumunjskom ogledu sa 6:2 i 7:5 pobijedila Sorana Cirstea.

Roland Garros, tenisačice, drugo kolo: N. Li (Kina, 6) - Soler-Espinosa (Španjolska, Q) 6:4, 7:5, Cirstea (Rumunjska) - Dulgheru (Rumunjska, 27) 6:2, 7:5, King (SAD) - Baltacha (Velika Britanija) 4:6, 6:1, 6:4, Kvitova (Češka, 9) - J. Zheng (Kina) 6:4, 6:1, Kanepi (Estonija, 16) - Watson (Velika Britanija, Q) 6:1, 6:3, Makarova (Rusija) - Larsson (Švedska) 6:3, 7:6(5), Vinci (Italija, 30) - I. Bremond (Francuska, WC) 6:3, 6:4, Azarenka (Bjelorusija, 4) - Parmentier (Francuska, WC) 6:0, 6:1, Šarapova (Rusija, 7) - Garcia (Francuska, WC) 3:6, 6:4, 6:0, Y-J. Chan (Kineski Tajpeh, Q) - Craybas (SAD) 6:1, 6:4, Wickmayer (Belgija, 21) - Morita (Japan) 6:4, 7:5, A. Radwanska (Poljska, 12) - Mirza (Indija) 6:2, 6:4, Petkovic (Njemačka, 15) - Hradecka (Češka) 7:6(2), 6:2, Gajdosova (Australija, 24) - Medina Garrigues (Španjolska) 7:6(4), 6:4, Kirilenko (Rusija, 25) - Scheepers (JAR) 6:1, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!