Ostali sportovi

Vlašić: "Imamo još posla"

Mario Glasnović • petak, 27.05.2011.
Vlašić: "Imamo još posla"
Foto: Bruno Karadža

Dvostrukom pobjedom na mitingu Dijamantne lige u Rimu Blanka Vlašić i Sandra Perković nastavile su sa sjajnom formom. Prije desetak dana slavile su u Šangaju, a sada su ponovile uspjeh i na susretu u Rimu. Obje atletičarke komentirale su svoje nastupe i očekivanja u nastavku sezone.

Blanka Vlašić ostvarila je petu pobjedu u "vječnome gradu" u posljednjih šest godina. Najbolja svjetska atletičarka preskočila je visinu od 1,95 metara, čime je postavila rekord sezone i ostvarila devetu uzastopnu pobjedu na mitinzima Dijamantne lige.

"Sezona je drugačija i bit će poprilično duga. Osjećam da sam u sjajnoj formi, ali ponekad nije potrebno samo osjećati se dobro da biste pobijedili u ovome natjecanju. Mislim da je pitanje vremena kada će se tehnika stabilizirati. Pred nama je još puno posla i nadam se da ću uskoro uspjeti preskočiti dva metra", izjavila je Blanka Vlašić.

Vezane vijesti

I druga hrvatska atletičarka uspjela je ostvariti pobjedu u Rimu. Najmlađa europska prvakinja Sandra Perković skoro je ponovila isti rezultat iz Šangaja. Kao i prije desetak dana, Perković je opet slavila ispred Kubanke Yarelis Barrios, koja je prošlogodišnja osvajačica Dijamantne lige.

"Za pobjedu je bilo dovoljno baciti 65,56 metara, ali sigurna sam da mogu baciti i puno dalje. Imala sam određenih problema s leđima na početku sezone, no sada je i to riješeno", rekla je 20-godišnja Zagrepčanka.

Iza Perković je bila Kubanka Barrios, a na trećem mjestu završila je Njemica Nadine Müller. Yarelis Barrios je na posljednjim Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila srebrnu medalju, a našu atletičarku Igre u Londonu posebno motiviraju: "Vidim sebe kao olimpijsku pobjednicu i to je ono što me 'gura' dalje kroz sezonu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!