Nogomet

Lovren: "S tri boda ispraviti Tbilisi"

Ante Zovko • srijeda, 01.06.2011.
Lovren: "S tri boda ispraviti Tbilisi"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Susret s Gruzijom u optimističnom tonu najavili su Dejan Lovren, Tomislav Dujmović, Eduardo da Silva i Nikola Kalinić.

Dva dana prije sudbonosnog ogleda Gruzijom na Poljudu hrvatski reprezentativci još se sjećaju poraza u Tbilisiju i pobjedom ga žele neutralizirati kako bi se lakše ušlo u samu završnicu kvalifikacija za Euro 2012.

Dejan Lovren najavljen je u sastavu na poziciji stopera. Iako kaže da nije bitno tko će igrati, o ishodu ne dvoji: "Očekujem isključivo pobjedu jer će nam ona mnogo olakšati u nastavku kvalifikacija. Još nas muči poraz u Tbilisiju i nadamo se da ćemo to ovdje ispraviti s tri boda."

"Utakmici moramo pristupiti maksimalno ozbiljno, podcjenjivanju ne smije biti mjesta kao u Gruziji. U nogometu više nema laganih protivnika", dodao je branič Lyona.

Eduardo da Silva naći će se u nešto povučenijoj poziciji, iza isturenog napadača Nikice Jelavića, ali na to je navikao i u klubu: "U Šahtaru sam na poziciji desnog krila, a protiv Gruzije bit ću iza Jelavića. Nije to problem, s Perišićem i Mandžukićem mogu napraviti dosta problema Gruzijcima.

Tmurna večer u gruzijskoj metropoli još je sjećanju Tomislava Dujmovića, koji se, kao i ostatak momčadi, nije proslavio. "U Gruziji nismo uspjeli stvoriti razliku i napraviti nešto konkretno u napadu. Jednostavno, to nije bio naš dan. Ovaj put možemo mnogo bolje."

Zbog manjka nastupa u Blackburnu i sjajne forme konkurencije Nikola Kalinić morat će se u početku zadovoljiti klupom, iako kaže da je spreman uskočiti ako bude potrebno: "Jelavić, Perišić, Eduardo i Mandžukić su u sjajnoj formi i jasno je da imaju prednost. Ja ću čekati svoju priliku."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2011. u 01:21
    možda bi naši igrači počeli igrat kad bi prije svake utakmice dobili po 2 odgojne po glavi,nikad neznate...stvarno je sramota kako se vuku po terenu u dresu reprezentacije,umisto da ginu na terenu
    Obrisan korisnik
  • hanson01.06.2011. u 21:18
    Slažem se s tobom i ja sam valda jedini koji sam ti dao plus. Ja ću i bez obzira na bilića i dalje navijat za hrvatsku, al neće mi bit nimalo krivo ako izgubimo, kao kaj mi je bilo drago kad je kobiasvili zabio u 90oj. Samo bojim se da bilić ni u slučaju da ne dobije gruziju neće ni dati ni dobiti... [više na forumu]
    hanson
  • Obrisan korisnik01.06.2011. u 21:16
    ja ne razumijem zašto ne igramo 4-4-2 ako smo s tom formacijom dominirali od kad pokušavamo kopirati nijemce i njihovi 4 2 3 1 smo za kurac.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2011. u 21:12
    za bilića se slažem,kad vidim da igrači prije najvažnije tekme igraju ševe,kupaju se,šetuckaju po rivi ,obilaze ih kojekakvi menađeri i predstavnici klubova,dogovaraju se transferi,hvata me bijes..imam osječaj da bi sa novim izbornikom,čvrstom rukom,bili jedni od favorita na euru..
    Obrisan korisnik
  • hanson01.06.2011. u 21:10
    nadam se samo da se neće dogodit nešto slično bjelorusij?i , tj da jadnom igram na jedvite jade dobijemo 1:0, pa da onda bilić ne počne govoriti o nekoj strašno močnoj gruziji koju smo dobili sjajnom igrom. Ako već ne možemo dobit 3-4 razlike kaj bi biliću bilo bar donekle iskupljenj?e za tbilisi... [više na forumu]
    hanson