Tenis

Martić bez popusta za Ruskinju

Ivor Krapac • ponedjeljak, 06.06.2011.
Martić bez popusta za Ruskinju
Foto: Ivor Krapac

Nakon razočaranja u prvom kolu kvalifikacija Roland Garrosa, u kojem ju je nadjačala Liana Ungur, Petra Martić nastavlja sezonu na dvoranskoj tvrdoj podlozi WTA turnira u Kopenhagenu. Na startu je bila uvjerljiva, ne dajući Ruskinji Vitaliji Djačenko veću šansu...

Ivan Ljubičić slavio je u londonskom Queen's Clubu, Ivan Dodig u Halleu, Mirjana Lučić u Birminghamu, a za stopostotni hrvatski učinak na četiri različita turnira u ponedjeljak se pobrinula Petra Martić, koja je prošla prvo kolo u Kopenhagenu. U Danskoj je na rasporedu jedini ATP ili WTA turnir koji se u dijelu sezone predviđenom za travu neće igrati na toj podlozi, a Petra je ove godine imala više sreće nego lani, kada je već na startu išla na Caroline Wozniacki na njezinom terenu - ovog puta ždrijeb joj je namijenio Ruskinju Vitaliju Djačenko, koju je nadjačala sa 6:2 i 6:2.

Bio je to meč koji je, za 16 odigranih gemova, trajao dosta dugo, sat i 28 minuta, ali Martić ni u jednom trenutku nije bila ozbiljnije ugrožena. U oba seta otišla je do 4:1, s dva breaka prednosti, pa izdržala u nastavku, ne dajući 20-godišnjoj Ruskinji, 167. na svijetu, da se vrati u meč.

Petri je ova pobjeda bila prva u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira nakon druge polovice ožujka, kada je u prvom kolu Miamija prošla Kristinu Barrois. Iza toga, zaustavljena je u prvom kolu Charlestona, a nije išlo bolje ni u kvalifikacijama Estorila i na 100 tisuća dolara bogatom ITF turniru u Cagnes-Sur-Meru, a negativni trend prekinula je jedino na još jednoj ITF-ovoj 100-tici, u Pragu, uz pobjedu nad Michaellom Krajicek u prvom kolu.

Za novi korak u Kopenhagenu, Martić će se u osmini finala sresti s jačom iz dvoboja Rumunjke Simone Halep i šeste nositeljice, Latvijke Anastasije Sevastove.

WTA Kopenhagen, 6.6.2011., prvo kolo: Z. Kučova (Slovačka) - Nara (Japan) 6:1, 6:2, Brianti (Italija, 8) - A. Panova (Rusija) 6:7(5), 6:1, 7:5, Martić (Hrvatska) - Djačenko (Rusija) 6:2, 6:2, A. Bondarenko (Ukrajina) - Savčuk (Ukrajina) 6:4, 6:3, Wörle (Njemačka) - Zakopalova (Češka, 2) 6:3, 6:2.

Kvalifikacije, treće kolo: Glatch (SAD, 5) - X. Han (Kina, 1) 6:0, 6:1, Voskobojeva (Kazahstan, 6) - Georgatou (Grčka, 2) 7:5, 6:2, Barthel (Njemačka, 3) - Beck (Njemačka) 6:1, 6:1, Konta (Australija) - Rolle (SAD, 8) 6:2, 6:3.

Parovi, prvo kolo: Mattek-Sands/Oudin (SAD, 1) - Y. Han/Šamajko (Kina/Rusija) 6:2, 6:4, Mladenovic/Piter (Francuska/Poljska) - Laine/Osterloh (Finska/SAD) 4:6, 7:5, 10:5, Ejdesgaard/Wozniacki (Danska, WC) - Boserup/Grage (SAD/Danska, WC) 6:4, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!