Automoto

Stoner po treću u nizu?

Maja Giljanović • petak, 10.06.2011.
Stoner po treću u nizu?

Jedan je aktualni prvak svijeta i na čelu ukupnog poretka, drugi je od početka sezone osvojio tri utrke od čega dvije uzastopce u Le Mansu i Barceloni. Dvoboj Jorgea Lorenza i Caseyja Stonera ovog se vikenda nastavlja na Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstoneu.

"Posljednje utrke prošle su odlično i u Silverstone stižemo puni optimizma. Prošle sezone nisam iskoristio šansu koja mi se otvorila" (svjetski prvak iz 2007. prošle je sezone u Velikoj Britaniji zauzeo peto mjesto, nap. a.) "ali vjerujem da će na Hondi ovog puta biti bolje. Mislim da nakon pobjeda u Le Mansu i Barceloni i u Silverstoneu možemo do dobrog rezultata mada smo svjesni da je naš glavni rival ovdje veoma brz", izjavio je Casey Stoner.

Stoner nakon pet utrka na drugom mjestu u ukupnom poretku za glavnim rivalom Jorgeom Lorenzom zaostaje sedam bodova, a iako je u 2011. pobijedio samo u Jerezu i iz utrke u utrku topi se njegova bodovna prednost Španjolac je uoči vikenda na Otoku i sam optimističan: "Prošle sezone ovdje sam odvozio jednu od svojih najboljih utrka" (pobijedio ispred Andree Doviziosa i Bena Spiesa, nap. a.). "Znam da će biti teško, Honde su izvrsne, Stoner je u naletu, ali kako Yamaha, tako i ja osobno, potpuno smo usredotočeni na cilj koji je pred nama".

Gotovo kao na banku je sigurno da će o pobjedniku odlučivati Lorenzo i Stoner, ostali se moraju zadovoljiti borbom za preostalo mjesto na podiju i čim bolji rezultat iza najbržeg trojca. Dani Pedrosa se i dalje oporavlja od operacije ključne kosti i nakon Barcelone propušta i Silverstone, a Valentino Rossi je svjestan da je Ducati još uvijek inferioran Japancima: "Silverstone je odlična staza, teška i vrlo brza. Hendikep će mi biti što sam je propustio prošle sezone i morat ću joj se prilagoditi čim prije. Dižemo se iz utrke u utrku, ali očito je da je pred nama još puno posla da budemo konkurentni Yamahi i Hondi", izjavio je Rossi.

Spreman za Silverstone je i Colin Edwards (Yamaha). 37-godišnjak je prošli vikend u Barceloni na treningu slomio ključnu kost i propustio svoju prvu MotoGP utrku u karijeri, ali nakon subotnje trosatne operacije u kojoj mu je u desno rame postavljena titanska pločica i 13 vijaka Teksašanin je dobio zeleno svjetlo liječničke komisije: "Neće biti lako, staza u Silverstoneu je zahtjevna, zahtijeva brze promjene pravca i jako kočenje, ali siguran sam da mogu obaviti dobar posao i osvojiti poneki bod".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!