Rukomet

Goluža: "Čestitke svim igračima"

Ivana Strahija • nedjelja, 12.06.2011.
Goluža: "Čestitke svim igračima"
Foto: Duje Bonačić

Završila je jedna jako duga sezona za rukometaše, a na zasluženi odmor naši reprezentativci idu u dobrom raspoloženju. Izbornik Goluža zadovoljan je odrađenim u europskim kvalifikacijama.

Izbornik Slavko Goluža prvo je pohvalio sve svoje rukometaše: "Odlično je to što smo odlazak u Srbiju riješili prije zadnjih utakmica, pa su i mladi mogli dobiti minutažu. To smo rijetko do sada imali, igrali su samo na nekim turnirima, dok su sada dobili priliku osjetiti pravu utakmicu, težinu i pritisak. Čestitam svim igračima koji su izborili put u Srbiju, kao i publici koja je danas bila odlična", rekao je Goluža HRT-u.

Goluža je od igrača tražio maksimalno zalaganje tijekom svih 60 minuta, iako rezultat, pa ni pobjeda, nije bio imperativ: "Takav sam, učio sam od najboljeg. Morao sam ih sa strane poticati kad sam vidio da su umorni. Bilo je teško igrati, vruće, a i kraj sezone, no to je sport i mi moramo težiti pobjedama, posebno pred ovakvom publikom."

Ono što je na mahove ljutilo izbornika bila je obrana 5-1, a posebno je puno kritika pretrpio Marić: "Nije problem bio samo u njemu. On će morati još puno raditi, a i svi ostali će morati puno bolje. Ipak treba cijeniti reprezentaciju, znam da je kraj sezone, ali treba biti više koncentracije i pokretljivosti u obrani."

Ivan Čupić postigao je devet golova: "Lijepo je završiti kvalifikacijski ciklus bez poraza, u dosta teškoj grupi. Litvi smo bili dužni, a u pomlađenom sastavu smo odigrali sasvim dobro. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio."

O svojim mladim kolegama je Čupić kazao: "Lijepo je da smo imali dvije utakmice u kojima smo mogli dati priliku mladima, nadam se da će i ubuduće biti tako jer bez pomlatka ne može biti ničega. Netko će trebati jednom zamijeniti i nas."

Pred Čupićem je naporna sezona: "Bit će katastrofalno teško, pogotovo meni u Njemačkoj koji moram igrati kvalifikacije za Ligu prvaka. Samo se nadam da ćemo svi ostati zdravi i da ćemo bez ozljeda doći na pripreme za Europsko prvenstvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2011. u 08:46
    Ovo nije realnost hrvatskog rukometa, ona će biti u Srbiji kad Goluža čestita dečkima s ovom slikom kad pobjedimo npr. Dansku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.06.2011. u 07:17
    super da su mladi dobili priliku, ali nije mi jasno zašto Goluža kaže da "osjete pritisak"? Pa kako mogu osjetiti pritisak ako smo se već plasirali? Malo kontradikcije...
    Obrisan korisnik