Tenis

Novi poraz sretnog gubitnika

Maja Giljanović • četvrtak, 16.06.2011.
Novi poraz sretnog gubitnika
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što je u pet do 12 od nastupa u Beogradu odustao Roko Karanušić novu priliku dobio je Mate Pavić, ali juniorskog viceprvaka Hrvatske sreća je izdala odmah u prvom kolu protiv juniorskog četvrtfinaliste Roland Garrosa Mikija Jankovića.

Mate Pavić u Beogradu protiv Mikea Urbanije (7:6, 6:2) i Igora Tubica (6:1, 6:2) nije ispustio ni gem, dobio je i prvi set u trećem kolu kvalifikacija protiv Johna Carpentera, ali Englez ga je na korak do glavnog turnira zaustavio u tri seta (5:7, 7:6, 6:4).

17-godišnjem Splićaninu osmjehnula se, međutim, sreća. Drugi nositelj Roko Karanušić u pet do 12 je odustao od nastupa, a Pavić je kao sretni gubitnik popunio prazninu u ždrijebu i dobio priliku protiv kvalifikanta Mikija Jankovića izboriti svoju prvu osminu finala nakon Futuresa u Vrsaru početkom travnja.

Nije uspio: četvrtfinalist juniorskog Roland Garrosa kojeg je za prolaz među četiri najbolja u Parizu pobijedio Matin imenjak Delić (6:2, 7:5) odigrao je meč gotovo bez pogreške i za 85 minuta slavio 6:3, 6:2.

Josip Mešin i Gleb Sakharov nisu imali sreće sa ždrijebom, treći nositelji Nikola Čačić i Goran Tošić 20-godišnjaka i Francuza pobijedili su 6:1, 6:2.

Beograd, 1. kolo:
M. PAVIĆ (Hrvatska, ll) - Janković (Srbija, q) 3:6, 2:6

1. kolo parova:
J. MEŠIN/Sakharov (Hrvatska/Francuska) - Čačić/Tošić (Srbija/Crna Gora) 1:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!