Tenis

Mrdeža preko prve nositeljice

Maja Giljanović • utorak, 21.06.2011.
Mrdeža preko prve nositeljice

Nakon što je kroz kvalifikacije izborila nastup u glavnom ždrijebu Tereza Mrdeža se nije zaustavila, a da je imala sreće sa ždrijebom i nije. 20-godišnjakinja je u prvom kolu 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u Rimu izvukla prvu nositeljicu Annu Floris, ali 437 pozicija bolje rangiranu Talijanku ostavila je na pet gemova. Marija Abramović je ostala bez osmine finala u pojedinačnoj konkurenciji, ali u četvrtfinale parova je prošla bez da je i izlazila na teren.

Tereza Mrdeža se u veljači prošle godine na WTA rang-listi spustila do 279. mjesta, ali u nastavku sezone se borila s ozljedama, gubila na plasmanu i 2010. završila na 673. mjestu. Zdravlje je u novoj sezoni služi, forma se iz tjedna u tjedan diže: u travnju je u 15 dana dogurala do polufinala Futuresa u Torrentu i Vicu, a u svibnju se odlučila na stepenicu više i okrenula nastupima na Challengerima.

Početkom svibnja je na Zagreb Ladies Openu igrala u osmini finala, a od konca prošlog mjeseca Mrdeža je u seriji. Prošla je kvalifikacije na 25-ici u Mariboru, a u lipnju i na 100.000 $ vrijednom Marseilleu i 25-ici u Istanbulu gdje je pobijedila i jedan susret u glavnom ždrijebu.

Ni na ovotjednom 25.000 $ vrijednom ITF Challengeru u Rimu 594. igračica svijeta nije napustila dobre navike. Prošla je kvalifikacije (Zavagli je pobijedila 6:4, 6:1, a Pillot joj je predala bez borbe), a prošla je i prvo kolo glavnog turnira i to nakon što je ždrijeb nije mazio.

Izvukla je prvu nositeljicu i 157. igračicu svijeta Annu Floris, ali Talijanka je na koncu ta koja se može žaliti na ždrijeb. Trener Porečanke Juraj Dusparić pročitao je igru Floris, a Mrdeža je odigrala taktički zrelo i dogovoreno pred početak meča sprovela u djelo.

Odlično je krenula i povela 3:0, a nakon što se Floris vratila na 3:3 na 4:4 Mrdeža pravi break i servira za set. Na prvoj set-lopti radi dvostruku, na drugoj bekend paralelu šalje van terena i odjednom Floris dolazi do dvije prednosti za kontra-break. Mrdeža, međutim, ne gubi glavu, osvaja svoj servis i osigurava vodstvo od 1:0 u setovima (6:4).

Floris se u drugom setu nije ni okrenula, a gubila je 0:4. Nepunih 10 minuta poslije susret je gotov, Mrdeža je set dobila 6:1 i izborila osminu finala protiv 266. igračice svijeta Kristine Mladenovic. Francuskinja je prošli tjedan osvojila Challenger u Padovi (u osmini finala pobijedila je Ani Mijačiku), a protiv Mrdeže dosad nije igrala.

Marija Abramović je nakon 6:0, 6:3 protiv Marine Santoni i 6:2, 4:6, 6:3 protiv Martine Gledačeve u kvalifikacijama u prvom kolu glavnog turnira protiv sedme nositeljice Paule Ormachee posustala u trećem setu (2:6, 6:3, 2:6).

Zagrepčanka i Laura Thorpe su preko trećih nositeljica Shiho Akita i Anne Schäfer prošle u četvrtfinale parova, Japanka i Njemica predale su bez da su i izašle na teren, a Abramović i Thorpe za polufinale igraju protiv Catiline Castiblanco i Adriane Perez.

Rim, 1. kolo:
MRDEŽA (Hrvatska, q) - Floris (Italija, 1) 6:4, 6:1, ABRAMOVIĆ (Hrvatska, q) - Ormachea (Argentina, 7) 2:6, 6:3, 2:6

1. kolo parova:
ABRAMOVIĆ/Thorpe (Hrvatska/Francuska) - Akita/Schäfer (Japan/Njemačka, 3) predaja Akite i Schäfer bez borbe

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 23:41
    Hajde Tereza, očekivao sam da ćeš uz Ajlu biti za koju godinu najbolja hrvatska tenisačica, još uvijek vjerujem u to.
    Obrisan korisnik