Tenis

Đoković: "Najljepši i najposebniji dan u životu"

Ivor Krapac • nedjelja, 03.07.2011.
Đoković: "Najljepši i najposebniji dan u životu"
Foto: EPA

U najuspješnijoj sezoni karijere, Novak Đoković osvojio je i naslov koji je nazvao dosad najvećim u karijeri. Novi prvi tenisač svijeta, koji će se na vrhu ATP ljestvice službeno naći u ponedjeljak, stigao je do kraja na travi Wimbledona dovršivši svoj put u četiri seta finala protiv Rafaela Nadala, a nakon pobjede, nije mu bilo lako naći riječi za uspjeh koji je ostvario...

Novi wimbledonski šampion, a prinudno i iznenadno, i čovjek koji se našao u prilici pokušati popraviti mikrofon koji nakon finala nije funkcionirao tako da bi ga mogli čuti svi na središnjem terenu - svjež od primanja velikog trofeja u ruke, Novak Đoković probao je riješiti i taj problem s mikrofonom, no kako nije išlo, prve dojmove po osvajanju Wimbledona je u razgovoru sa Sue Barker podijelio na neuobičajen način, s dva mikrofona pred sobom.

"Ovu pobjedu teško mogu opisati bilo kakvim riječima, ovo je najbolji i najposebniji dan mog života", kazao je novi pobjednik Wimbledona: "Uvijek sam sanjao da ću ovdje uzeti naslov, ovo je bio turnir kojeg sam prvo gledao i još uvijek mi je kao san da mi je ovo pošlo za rukom".

Đoković je odao i priznanje Rafaelu Nadalu: "Kada igraš s najboljim tenisačem na svijetu, koji je osvojio dva od zadnja tri Wimbledona i redovito dobivao velike mečeve protiv mene, znaš da moraš biti na vrhuncu svoje igre. Vjerujem da sam odigrao možda i svoj najbolji meč na travi u karijeri".

"Ovaj trenutak je još posebniji zbog toga što su ovdje moji najbliži i ovo mogu podijeliti s njima, puno mi znači da su tu na središnjem terenu i zahvaljujem im na podršci", dodao je Đoković u zahvali obitelji koja je bila uz njega, a nije zaboravio ni na "boks" Rafaela Nadala: "Čestitam i Rafinom timu na ovom finalu, uvijek je sjajno igrati protiv njega, nadam se da ćemo se još susretati u ovako velikim mečevima".

Rafaelu Nadalu nije bilo lako u tv-razgovoru na središnjem terenu, ali nije bilo suza. "Čestitam Novaku i njegovom timu na pobjedi i na nevjerojatnoj sezoni", komentirao je Španjolac: "Wimbledon mi je uvijek bio najposebniji turnir, biti ovdje je kao san, dobiti 2008. bila je posebna stvar i poseban dan, siguran sam da se i Novak sada osjeća slično".

"Meni je bilo posebno ponovno biti u finalu, sreo sam se s igračem koji je danas bio bolji nego ja, vratit ću se i probati bolje iduće godine", dodao je Nadal, kojem je porazom u finalu prekinuta serija od 20 pobjeda na Wimbledonu, uz naslove iz 2008. i prošle godine i ovogodišnji put do završnog meča turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2011. u 00:04
    Jerryto. ja mislim da ce to biti docek kao da je srbija svetski prvak u fudbalu. svaka cast goranu i noletu sto su osvojili po tradiciji najveci turnir u tenisu i sto su promovisali nase zemlje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2011. u 23:59
    ljubomoran sam na srbe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2011. u 22:25
    Cestitke Djokovicu. Trenutno je najbolji i nije bitno odakle je covjek, kada se trudi i pokazuje ogromnu zelju za uspjehom! Kod mene se trenutno bude uspomene na nezaboravnu 2001. Bojim se da ce ga Srbi ovako docekati, ali pricekajmo ;) http://www.youtube.com/watch?v=LQLG7f9UPcw
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2011. u 21:18
    nisam fan đokovića al ovo je stvarno dobro odigro
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2011. u 19:12
    Nadal velik i u porazu...
    Obrisan korisnik