Ostali sportovi

Hrvatice poražene u Turskoj

Zvonka Keliš • petak, 08.07.2011.
Hrvatice poražene u Turskoj

U prvom od posljednja dva kola Europske lige odbojkašice Hrvatske upisale su poraz. Turkinje su na domaćem terenu slavile 3-0 u setovima.

TURSKA - HRVATSKA 3:0 (25:22, 25:18, 25:20)

ISTANBUL - Dvorana Burhan Felek Voleybol Salonu, gledatelja 400
Suci: Barev Stoyan - Selin Konstantin

TURSKA: Karakoyun, Güresen, Onur, Avci, Uslupehlivan, Toksoy 11, Önal 5, Özsoy 13, Erdem 8, Ilyasoglu 5, Darnel 10, Cemberci Kirdar 3

HRVATSKA: Gligorović 4, Grbac, Malević, Kaleb 2, Čutura 3, Dugandžić 5, Fabris, Ikić 9, Kovačić 4, Došen, Alajbeg 11, Žmire

Mjesto odigravanja posljednja dva kola Europske lige za naše odbojkašice jest Istanbul. Protivnik je najbolja reprezentacija u skupini, Turska, koja je na domaćem terenu pred 400 gledatelja uvjerljivo porazila Hrvatsku 3-0 u setovima. U pretposljednjem kolu Turkinjama je bila dovoljna 71 minuta za pobjedu.

Vodstvom od 8:4 Turkinje su otvorile prvi set, da bi se pred sam kraj Hrvatice uspjele približiti na 21:20, ali i na kraju izgubiti tri razlike.

Drugi je set, ujedno i najkraći, pokazao dominaciju Turkinja koje su u posljednjem dijelu imale prednost od sedam poena koju su zadržale i do kraja seta.

Ni u posljednji set Hrvatice nisu ušle dobro, Turkinje su ih stalno držale na distanci te su u jednom trenutku dostigle i +8. Do kraja su Hrvatice to smanjile na pet poena zaostatka.

Najbolja u redovima pobjednica bila je Özsoy Neriman s 13 poena, a slijedile su ju Toksoy Bahar s 11 i Darnel Neslihan s deset poena. Kod Hrvatske, najefikasnija je bila Jelena Alajbeg s 11 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!