Nogomet

Jurčić: "Razlika mogla biti i veća i manja"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 13.07.2011.
Jurčić: "Razlika mogla biti i veća i manja"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je u prvoj ovosezonskoj utakmici ostvario zacrtani cilj. Pobijedio je u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka momčad Neftčija i stekao ugodnu prednost za uzvrat u Bakuu. Krunoslav Jurčić tako je uspješno debitirao u svom drugom mandatu i, kaže, kupio sebi i Dinamu vrijeme...

Dinamov trener Krunoslav Jurčić dobio je pljesak punih maksimirskih tribina po završetku dvoboja protiv Neftčija (3:0), a po završetku utakmice podijelio je - tri pljeska.

"Prvi pljesak ide svim radnicima koji su radili na stadionu. Drugi ide svim navijačima koji su došli, trebalo je mojim igračima da osjete da imaju podršku. Treći ide samim igračima", započeo je Jurčić svoje izlaganje poslije susreta.

"Neftči nas nije iznenadio, to je njihova ekipa još od prošle sezone. Samo su golmana promijenili. Uigrani su, a nije nas iznenadio ni onaj njihov korner. Našli smo ga na YouTubeu, upozoravali smo na njega prije utakmice, a opet nam je prošao. Dinamo ne smije padati na tako jeftine štoseve".

"Iako sam prije utakmice morao imati gard da je sve spremno, ne može se tvrditi da smo nakon dvadesetak dana treninga bili sasvim spremni. Osim toga, uvjeti na terenu - po ovoj vrućini - nisu bili za presing. Najviše me smetalo što smo u prvom poluvremenu bili jako razvučeni, a nedostajao nam je i ponajbolji igrač, Cufre", upozorio je Dinamov strateg.

Ipak, za prvu utakmicu sezone nema se mnogo toga prigovoriti, smatra Krunoslav Jurčić: "Ovo je samo jedna utakmica u nizu do ostvarenja naših ciljeva. Rezultat je lijep, no čeka nas teška utakmica u Azerbajdžanu. Pokušat ćemo zabiti brzi gol i uvjeren sam da idemo dalje".

Upitan je koliko je rezultat 3:0 realan odraz stanja na terenu: "Mogla je razlika biti i veća i manja. Imali su svojih šuteva, ali analizirat ćemo i dati konačan sud. Mi smo ovom pobjedom dobili na vremenu, a s vremenom će sve bolje funkcionirati".

Njegov kolega sa suparničke klupe, Arif Asadov, nije bio zadovoljan sudačkim odlukama kod prvog i trećeg gola. Jurčić nije želio odmah ulaziti u procjene.

"Mogu komentirati tek kada snimku, ali to nisu detalji koji su definirali utakmicu", kaže.

Mogu li Krstanović i Beqiraj igrati zajedno? "Ako će mi uvijek zabijati tri gola po utakmici, nemam ništa protiv. Nemam običaj isticati pojedince, ali želim istaknuti i Vidu, koji je odigrao odličnu utakmicu", zaključio je Krunoslav Jurčić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 23:10
    ...Dinamo je bio dobar, a rezultat još bolji. Na stranu što se igrala prva utakmica nakon priprema, što je bila sparina, što je protivnik bila jedna osrednja momčad, Dinamo mora izgledati puno bolje - a nadam se da će kroz nekoliko tjedana tako i izgledati. Mislim da je bila skroz kriva postava. Na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 09:09
    ma ibanjezu svaka čast na borbenosti, ali nema ti on znanja za europu, ali to se još valjda da popraviti dečko je još relativno mlad, ako gledamo realno dinamo nije odigrao ništa posebno, ali ipak dovoljno da se pobijedi, vidi se da još ima mjesta za napredak tako da ima mjesta za optimizam, fatos... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 08:38
    Ne bih se složio za Izbaneza. U par navrata pred kraj utakmice njegova strana je ostala potpuno prazna. U napadu nije pokazao ništa. Samo je slao centaršuteve na tribine pa čak i od onog njegovog slavnog udarca ništa nismo vidjeli. Vida bi od njega bio bolji 10 puta, čak i na toj strani.
    Obrisan korisnik
  • kaiser1314.07.2011. u 08:19
    Koja korist onda gledanja protivnika na youtubu ako svejedno padneš na viđenu fintu? :) Inače, rezultat bolji od igre, u prvom poluvremenu je Sammir stajao na 5 metara od napadača, totalno su gušili prostor, u drugom je više tražio loptu pa je bolje izgledalo. Vida i Tonel na početku malo plivali... [više na forumu]
    kaiser13
  • Pezer14.07.2011. u 05:37
    Meni je moram priznat ljepse Dinamo sad izgledao nego kad ih je Vaha vodio..Ne kazem daje Kruno bolji trener ali ljepse su igrali..Jerko Leko toliko su pisali da nije nikakvo pojacanje,odigrao je fantasticno na zadnjem veznom,Vida je malo ispadao ja bi mozda u europi stavio Cufrea tu,a ostavio... [više na forumu]
    Pezer