Nogomet

Tonel: "To je Dinamu nedostajalo"

Borna Rupnik • četvrtak, 14.07.2011.
Tonel: "To je Dinamu nedostajalo"
Foto: Kristijan Komarica

Igranje pred punim Maksimirom bio je poseban doživljaj svim igračima Dinama. Pristune su nagradili pobjedom 3:0 protiv Neftčija, a Tonel, Ibanez i Kelava vjeruju da se na tim krilima gradi pobjednički, uspješni mozaik...

"Atmosfera na Maksimiru, s punim tribinama, bila je fantastična. To je ono što je Dinamu nedostajalo", izjavio je poslije slavlja nad prvakom Azerbajdžana portugalski branič Tonel, koji je zaigrao u paru s Domagojem Vidom.

Luis Ibanez, branič Dinama: "Bilo je prekrasno igrati, presretan sam. Treba čestitati svima, odrađen je velik posao, upisana velika pobjeda i napravljen veliki korak prema idućem pretkolu".

Tonel je ponudio dozu opreza, no ističe da se uz ovakav ugođaj Dinamo ima pravo nadati velikim stvarima: "Svi žele taj europski iskorak, a za njega nam treba ovakva podrška. Uživali smo na terenu i tako došli do velike pobjede. Jako sam sretan, iako nipošto nije gotovo. Moramo ostati ozbiljni i u uzvratu".

Iza Tonela je posljednja prepreka napadačima Neftčija bio Ivan Kelava, koji nije morao po loptu u mrežu. Time je Azerbajdžancima posao poprilično otežan uoči druge utakmice.

"Gol nismo primili, a zabili smo tri. U Baku idemo po prolaz", konstatirao je čuvar Dinamove mreže, "a hvala svima koji su nas došli bodriti. Vjerujem da smo im se odužili dobrom igrom".

Kelava je također teško pronalazio prave riječi kojima bi opisao svoje oduševljenje što je istrčao pred pune tribine: "Čudo je igrati pred 33 tisuće gledatelja, na svom stadionu, u dresu najdražeg kluba. Nema riječi za to opisati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.07.2011. u 11:37
    arsenal, kao i tvoj ajduk, za razliku od dinama nisu nista osvojili vec godinama hehe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 21:17
    neke se stvari nemogu kupit novcem za sve ostalo tu je dinamo za 1 kunu
    Obrisan korisnik