Nogomet

Badelj i Krstanović najbolji

Mario Glasnović • srijeda, 13.07.2011.
Badelj i Krstanović najbolji
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je s tri pogotka napravio velik korak prema trećem pretkolu Lige prvaka. U sjajnoj atmosferi zagrebački modri pokazali su dobru realizaciju. Ivan Krstanović s dva pogotka se sjajno predstavio zagrebačkoj publici. Iako je rezultat osigurao miran uzvrat u Bakuu, mora se priznati da je u nekim trenucima bilo dosta nesigurnosti u obrani koje na sreću nisu kažnjene pogotkom.

Ivan Kelava: Dinamova "jedinica" bila je na visokoj razini. U 41. minuti je malo "zaplivao" kod centaršuta gostujućeg veznjaka, no svoj posao obavio je vrlo dobro. U drugome poluvremenu odlično reagirao i obranio udarac Flavinha.

Šime Vrsaljko: Odlična asistencija Krstanoviću za drugi pogodak. Iako je u prvome dijelu bio pomalo rezerviran, u nastavku je pokazao puno više. No Dinamovi bokovi pred domaćom publikom moraju odigrati na višoj razini.

Domagoj Vida: Dinamova obrana nekoliko puta je kiksala u ovoj utakmici što gosti nisu iskoristili. Vidi je u prvome poluvremenu pobjegao Mpenza koji je nakon toga šutirao pored vrata. U drugome poluvremenu obrana je nekoliko puta mogla i bolje reagirati, no Vidi se sigurno ne može osporiti srčanost i borbenost.

Tonel: Iskusniji par Dinamovog stoperskog tandema može odigrati puno bolje što je i pokazao u europskim nastupima prošle sezone. Kao što smo već rekli, obrana je nekoliko puta mogla bolje reagirati što će veće i jače momčadi sigurno kažnjavati. Uz povratak Cufrea sigurno će obrana biti čvršća i stabilnija.

Luis Ibanez: U prvome dijelu rastrčan i borben, imao je nekoliko dobrih centaršuta. Argentinac je u nastavku odigrao dosta slabije, nekoliko puta "curio" u obrani.

Jerko Leko: Povratnik u modre redove pokazao je da je odlično pojačanje za Dinamovu europsku sezonu. Leko je u veznome redu odigrao čvrsto i svojim iskustvom bio prevaga u sredini terena. Znao je i zaprijetiti Stamenkoviću, kao u 52. kada je za nekoliko centimetara promašio vrata i u 75. oštrim udarcem nakon solo prodora. Zaradio je i žuti karton u 49. minuti utakmice.

Milan Badelj: Kapetan je odigrao "kapetanski". Milan Badelj je uz Krstanovića prvo ime susreta. Odigrao je odličnu utakmicu. Sjajnim primanjem oslobodio se čuvara i postigao prvi pogodak nakon kojeg je Dinamo "lakše disao". U nastavku dobar i u ofenzivi i u obavljanju obrambenih zadataka. Nekoliko puta zaprijetio vrataru Stamenkoviću, a zaradio je i žuti karton u 79. minuti.

Sammir: Dinamov playmaker nije bio na visokoj razni večeras. U prvome dijelu je imao nekoliko dobrih lopti, a u nastavku je bio nevidljiv. Od njega se očekuje da bude igrač odluke, a Sammir to u ovoj utakmici nije bio.

Mehmed Alispahić: Asistent Badelju kod prvog pogotka Dinama. Bivši igrač Šibenika dobro je pronašao Dinamova kapetana u 37. minuti. Alispahić je odigrao dobru utakmicu u svom debitantskom nastupu za Dinamu. U prekidima koje je izvodio bio je dobar, a sigurno je da će se nakon određenog vremena i dodatnog uigravanja neke stvari i popraviti.

Ivan Krstanović: Odličan nastup hrvatskog Croucha. Ivan Krstanović s dva pogotka na najbolji mogući način predstavio se zagrebačkoj publici. Plavi 99 na početku drugog poluvremena sjajno je reagirao na centaršut Vrsaljka. Nakon što je iznudio jedanaesterac mirno i precizno je izveo najstrožu kaznu.

Fatos Beqiraj: Borben, rastrčan, ali nije mogao previše protiv čvrste azerbajdžanske obrane. Najbolju priliku imao je u 28. minuti kada je za nekoliko centimetara "ostao kratak" na centaršut Ibaneza i početkom drugog poluvremena kada je glavom promašio vrata Neftčija. Rukavina ga je zamijenio u 67. minuti.

Ante Rukavina: Ušao u igru umjesto Fatosa Beqiraja u 67. minuti. Teško je ocijeniti njegov nastup jer Rukavina nije imao vremena ni prostora za napraviti nešto više.

Ivan Tomečak: Hrvatski reprezentativac ušao je u igru u posljednjih deset minuta, unio je dodatnu živost i pritisak na svojoj strani.

Mateo Kovačić: Ušao u 89. minuti umjesto Alispahića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 09:46
    po meni isto vida sigurniji od tonela... a i nemojte toliko hvalit leku ovo je tek prva tekma protiv slabašnih... nije leko baš igrač neki...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 09:11
    Ima li koji novinar da je gledao utakmicu? SVe u svemu jadno sa bezbroj krivih dodavanja. Udarci na gol u prvom poluvremenu 2!!!!! u drugom još 6. i to je odlična utakmica??? Licemjeri novinarski.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 08:47
    Leko je stvarno veliko pojačanje, kompletan igrač za zadnjeg veznog, Krstanović je isto odličan ali mora dobivati puno više lopti s krila (u ovom sustavu teško) jer bi to sigurno iskorištavao. Vida je stvarno borben i dobar (više bi dao na beku) a Tonel svojim iskustvom drži cijelu obranu, frajer... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.07.2011. u 01:42
    sto niste napisali solo prodor u drugom poluvremenu , oni 50 - 60 metara ....
    Obrisan korisnik
  • zrinkec14.07.2011. u 00:53
    Može Kelava bolje
    zrinkec