Nogomet

Buđenje u nastavku

Mario Glasnović • srijeda, 20.07.2011.
Buđenje u nastavku
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je odradio formalnost u uzvratu i osigurao prolaz u treće pretkolo. Nakon trijumfa u Maksimiru, remizirali su u uzvratnom susretu u Bakuu. U prvome poluvremenu poprilično negledljive utakmice nismo vidjeli previše, a nastavak je ipak ponudio više. No, treba se priznati da nije bilo lako dati ocjenu Dinamovim igračima jer ipak nisu imali imperativ pobjede.

Ivan Kelava: Dinamov vratar bio je siguran u svojim intervencijama. U prvome poluvremenu je dobro reagirao kod prekida, dok je u nastavku nesigurno dodavanje lopte prema Vidi moglo biti kažnjeno.

Šime Vrsaljko: Bokovi, kao i u Zagrebu, nisu bili na visini u ovoj utakmici. Vrsaljko bez sumnje ima potencijal, nekoliko puta je probio stranu i zaprijetio je obrani Neftčija, ali u obrani dosta stvari treba popraviti. Zaradio je žuti karton u 28. minuti.

Domagoj Vida: Mlađi par Dinamovog stoperskog tandema ostao je pod dojmom greške u 78. minuti kada nije dobro primio loptu Kelave. Vida je odigrao dobro, ne može mu se osporiti trud i borbenost, ali kod ozbiljnijih protivnika Dinamo će morati pripaziti i odigrati ozbiljnije.

Tonel: I u ovoj utakmici Dinamova obrana nije bila sigurna kako se od nje očekivalo. Portugalski stoper zaradio je žuti karton u desetoj minuti kada je rukom zaustavio napad Neftčija 30 metara od gola. Nekoliko puta su Azerbajdžanci pobjegli Tonelu, ozbiljnije momčadi bi ugrozile vrata Dinama.

Luis Ibanez: Kao što je već spomenuto, bokovi moraju igrati puno bolje. Ibanez je dosta "curio" na svojoj strani. Borbeni i srčani Argentinac nekoliko puta je imao prostora za bolju realizaciju, a ubuduće će morati popraviti i svoj centaršut.

Jerko Leko: Dinamov povratnik odigrao je čvrsto u veznome redu i solidno je obavio svoje defenzivne zadatke, no imao je nekoliko netočnih dodavanja i to bi se u budućnosti moralo popraviti. Kod Leke se vidi da je pojačanje za Dinamo te da će njegovo iskustvo dobro doći.

Milan Badelj: Badelj je kao i u prvoj utakmici bio ponajbolji pojedinac susreta. U 21. minuti se dobro riješio čuvara i uputio dobar udarac koji je završio u korneru. U nastavku je nekoliko puta "bljesnuo" i zaprijetio je obrani Neftčija.

Sammir: Poprilično nevidljiv u prvome poluvremenu, u nastavku je zaigrao puno bolje. Najbolju priliku imao je u 57. minuti kada je nakon solo prodora pogodio vratnicu, u 69. minuti je također dobro zaprijetio Stamenkoviću.

Mehmed Alispahić: Dinamovo pojačanje iz Šibenika svoje zadatke u obliku prekida i centaršuta je dobro odradio. Kao i većina igrača u prvome poluvremenu je bio nevidljiv, u nastavku malo bolji. Zamijenio ga Mateo Kovačić u 79. minuti.

Fatos Beqiraj: Rastrčan, borben, ali nije se upisao u strijelce. U nastavku utakmice je imao nekoliko dobrih prodora, pokazao je da mu treba malo vremena i prostora da bi stvorio priliku.

Ivan Krstanović: Nakon sjajne predstave u prvoj utakmici, uzvrat je odigrao dosta slabije. Imao je nekoliko dobrih prilika u drugome poluvremenu kod kojih je mogao bolje reagirati, no nije mogao protiv čvrste obrane domaćih.

U igru su još ušli i Ante Rukavina umjesto Beqiraja u 72. minuti, Mateo Kovačić u 79. umjesto Alispahića i u posljednjim minutama Calello je zamijenio Sammira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.07.2011. u 00:19
    Sretno protiv Helsinkija ...
    Obrisan korisnik