Vodeni sportovi

Todorović: "Nemam opravdanja"

Iz Šangaja za Sportnet:Maja Giljanović • nedjelja, 24.07.2011.
Todorović: "Nemam opravdanja"
Foto: Sandro Donda

Nije Mario Todorović ni pokušao zatomiti razočaranje pokazanim u kvalifikacijama utrke na 50 metara delfin. Polufinalist 2007. godine u Rimu Korčulanin je na Svjetskom prvenstvu u Šangaju zauzeo 20. mjesto, a razlog rezultata iznad 24 sekunde još vrućem odmah po izlasku iz bazena mu je nedokučiv.

Mario Todorović je 2007. godine u Rimu u kvalifikacijama utrke na 50 delfin srušio svoj osobni rekord, spustio ga na još uvijek aktualnih 23,45, izborio polufinale i na koncu zauzeo 16. mjesto. Polufinale je očekivao i dvije godine poslije, ali prvog dana plivačkog dijela natjecanja progutao je gorku pilulu, u svojoj je, sedmoj, kvalifikacijskoj skupini zauzeo posljednje, osmo mjesto i na koncu zapeo na 20. poziciji devet stotinki sekunde iza Nikite Konovalova i Joerija Verlindena koji se na diobi 16. mjesta o posljednjem putniku u polufinale odlučivali u swim-offu (među 16 se s 23,77 na koncu probio Nizozemac).

"Naravno da sam očekivao više, računao sam na polufinale i iskreno ne znam što se dogodilo. Osjećao sam se dobro, dobro sam spavao, a i na rasplivavanju je sve išlo bez problema", čudio se Todorović. “Atmosfera je bila sjajna“ (kvalifikacije s početkom u 9 ujutro, a na tribinama 15,000 gledatelja, nap. a.), "bazen je brz, ali kao da je bila riječ o nekom drugom. Nisam bio pravi, teško sam plivao, ne znam je li bio prevelik broj zaveslaja ili što. Nemam opravdanja za ovakvu utrku, ne mogu objasniti zbog čega je pošlo naopako", nastavio je razočarano.

Je li problem možda u aklimatizaciji na šest sati razlike ili vremenske uvjete? S jedne strane plivačka ekspedicija doputovala je u četvrtak navečer, a s druge danas se u Šangaju doslovce diše na škrge, vlage je i preko 90 %, grmi, pada kiša. "Vrijeme nimalo, aklimatizacija možda malo, ali prošlo je dovoljno vremena, trebalo je sve biti pod kontrolom, Svakako je loše ovako otvoriti prvenstvo, ali treba sada ovo zaboraviti i ići dalje", zaključio je 22-godišnjak kojeg kvalifikacije na 100 slobodno čekaju 27. srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gips24.07.2011. u 14:17
    hrvatska ima odlicnu paraolimpijsku reprezntaciju gdje na svakom natjecanju plivaca s invaliditetom imamo 3 osvajaca medalja-spanju,sanju milojevic i vincetica.ova reprezntacija je sve slabija jer su draganja i jovanovic sve slabiji.jovanovic ce biti uspjeh ako se uopce plasira medju 16,jer nije... [više na forumu]
    Gips
  • Obrisan korisnik24.07.2011. u 10:43
    ma koje medalje ništa od ijednog finala naših plivača ka inače
    Obrisan korisnik
  • zrinkec24.07.2011. u 10:14
    Ništa od medalja naših plivača, kao i inače nema se tu čemu čuditi, nažalost :(
    zrinkec