Tenis

Gilles Simon majstor finala

Ivor Krapac • nedjelja, 24.07.2011.
Gilles Simon majstor finala
Foto: EPA

U nedjelju je ušao s osam dobivenih od deset odigranih finala na ATP Touru, a u završnom meču turnira iz serije 500 u Hamburgu, Gilles Simon je još malo popravio taj odlični učinak. Za svoju devetu ATP titulu u karijeri, drugu ove godine, petopostavljeni Francuz nadjačao je trećeg nositelja Nicolasa Almagra...

Nakon silnih problema s ozljedom koljena, Gilles Simon je ove godine konačno zdrav, što se odrazilo i na formi i renkingu 26-godišnjeg Francuza. Sezonu je započeo kao 41. tenisač svijeta, dok je u Hamburg došao na 18. mjestu ATP ljestvice, da bi se ovog tjedna pobrinuo za bogat bodovni ulov koji će mu donijeti skok na 11. poziciju.

Simon je u nedjelju sa 6:4, 4:6 i 6:4 bio bolji od Nicolasa Almagra, koji je u ovaj meč također ušao s puno uspjeha u završnim dvobojima na ATP turnirima, deset dobivenih i samo tri izgubljena finala. Trećepostavljeni Španjolac je za sobom imao već tri ovogodišnje titule na zemlji, ali u Njemačkoj nije uspio reprizirati Costa do Sauipe, Buenos Aires ili Nicu.

Nedjeljni ogled trajao je dva sata i 38 minuta, a Francuz je imao priliku riješiti stvar i brže. Nakon što je uzeo prvi set, pa s četiri uzastopna osvojena gema okrenuo zaostatak od 3:0 u drugom, imao je 4:3 i servis u drugoj dionici, ali odluka je ipak pala u trećem setu. U tom dijelu meča presudio je rani Simonov break, dok je u ostatku seta držao bez suočavanja s break-loptom.

Simon je nedjeljnom pobjedom postao prvi Francuz s naslovom u Hamburgu nakon Henrija Lecontea još 1986. godine. Ova titula, ukupno deveta u karijeri, bila mu je druga u sezoni, nakon što je još u siječnju otišao do kraja u Sydneyju.

ATP Hamburg, 24.7.2011., finale: Simon (Francuska, 5) - Almagro (Španjolska, 3) 6:4, 4:6, 6:4.

Parovi, finale: Marach/Peya (Austrija, 3) - Čermak/Polašek (Češka/Slovačka, 4) 6:4, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.07.2011. u 02:57
    Almagro ima predobar backhand, bas me iznenadija s kolko snage i sigurnosti udara lopticu tim dijelom reketa. Zanimljivo finale, svakako, mec pun preokreta i sansi na obje strane. Simon je svoje iskoristija i zasluzeno dobija. Ja san uziva :)
    Obrisan korisnik
  • labrador240124.07.2011. u 22:54
    Svaka čast, al njegov tenis mi se nimalo ne sviđa.
    labrador2401