Tenis

Bivši finalist prejak za Pavića

Ivor Krapac • utorak, 26.07.2011.
Bivši finalist prejak za Pavića

Prvi od dva hrvatsko-talijanska dvoboja u utorak na najstarijem hrvatskom ATP turniru pripao je talijanskom igraču. Filippo Volandri probio se u osminu finala umaškog Studena Croatia Opena pobjedom nad Matom Pavićem, u meču u kojem mu je 18-godišnji ljevoruki Splićanin bio prijetnja u prvom setu...

Filippo Volandri, finalist Umaga iz 2003. i 04. i polufinalist u naredne dvije sezone, posljednjih godina nije imao sreće s hrvatskim suparnicima na našem najstarijem ATP turniru, ali ovog utorka uspio je prekinuti taj negativni trend. Nakon što je preklani na startu izgubio od Ivana Ljubičića, a prošle sezone od Franka Škugora, više uspjeha imao je protiv igrača na seniorskim počecima, 18-godišnjeg Mate Pavića, kojeg je nadjačao sa 6:4 i 6:0.

Mate je u prvom setu ozbiljno namučio favoriziranog 29-godišnjeg Talijana, 72. na svijetu. Volandri je došao na svoje tek u završnici tog seta, u seriji od tri uzastopna breaka, dva u njegovu korist, za prvi korak prema pobjedi. Ključnim se pokazao Pavićev gubitak servisa kod 4:4, nakon što je gem ranije nadoknadio break zaostatka.

No, taj break, za poravnanje na 4:4, bio je i posljednji Matin osvojeni gem u ovom meču. U drugoj dionici je triput gubio servis i ostao na nuli, oprostivši se od svojeg debitantskog ATP turnira nakon sata i devet minuta igre.

Volandri će se u osmini finala sresti s drugim nositeljem, Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim, koji je bio slobodan u prvom kolu.

Studena Croatia Open, 26.7.2011., prvo kolo: Volandri (Italija) - M. Pavić (Hrvatska, WC) 6:4, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP TourATP Umag
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!