Tenis

Čilić i Ljubičić ostali sami

Ivor Krapac • utorak, 26.07.2011.
Čilić i Ljubičić ostali sami

Prvo kolo singla umaškog Studena Croatia Opena prošlo je bez pobjede hrvatskih igrača. Nakon Antonija Veića, Ivana Dodiga i Mate Pavića, na startu je izgubio i Mate Delić, od kojeg je bio jači talijanski kvalifikant Gianluca Naso. Domaći teren će u nastavku tjedna, tako, braniti jedino Marin Čilić i Ivan Ljubičić...

U dva ogleda iskusnijih talijanskih tenisača s dvojicom mladih Hrvata, Talijani su u utorak u Umagu obavili posao bez gubitka seta. Filippo Volandri pobijedio je Matu Pavića, dok je 24-godišnji kvalifikant Gianluca Naso, 260. na svijetu, proslavio 6:4 i 6:2 protiv Pavićevog vršnjaka, 18-godišnjeg Kaštelanina Mate Delića, koji je ove sezone došao do polufinala juniorskog Roland Garrosa.

Kao i Paviću, i Deliću je ovo bio prvi meč u karijeri u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira, a i on je tu priliku dobio s pozivnicom. Poput vršnjaka i imenjaka, Delić je talijanskom suparniku također pružio jači otpor u prvom setu, dok je u nastavku meča Nasu bilo lakše.

U prvoj dionici, Delić je najbolju priliku za sretniji rasplet imao u šestom gemu, kada je Talijan držao za 3:3 sa spašenih 15:40. Iza toga Naso više nije živio tako opasno, a do ključnog breaka došao je kod 4:4.

Drugi set je za Matu započeo jednako loše kao što je okončan prvi, s gubitkom servisa u prvom gemu i sveukupno pet uzastopnih ispuštenih gemova na putu do 6:4 i 2:0 za talijanskog kvalifikanta. Naso je otklonio sve dvojbe drugim breakom u setu, za 5:2, pa na servisu za meč držao nakon jedine dvije break-lopte 18-godišnjeg Kaštelanina u drugoj dionici (15:40).

Talijanu je ova pobjeda bila druga uzastopna nad hrvatskim igračem, nakon što je u ponedjeljak u trećem kolu kvalifikacija svladao Dinu Marcana, a za promjenu, u osmini finala srest će se sa Španjolcem. Bit će to Albert Ramos, startni pobjednik nad Ivanom Dodigom.

Studena Croatia Open, 26.7.2011., prvo kolo: Naso (Italija, Q) - Delić (Hrvatska, WC) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP TourATP Umag
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2011. u 23:56
    e sad od njih dvoje ocekujem finale(ako nisu u istom dijelu zdrijeba) :D
    Obrisan korisnik