Tenis

Ljubo na Ferrera, Čiliću Haase

Ivor Krapac • utorak, 26.07.2011.
Ljubo na Ferrera, Čiliću Haase
Foto: EPA

Ivan Ljubičić i Marin Čilić saznali su svoje prve protivnike na 22. izdanju Studena Croatia Opena u Umagu. Po očekivanju, bit će to branitelj naslova Juan Carlos Ferrero u Ivanovom, a Nizozemac Robin Haase u Marinovom slučaju...

Iako ni jedan ni drugi nisu stajali dobro nakon prvog seta, Juan Carlos Ferrero i Robin Haase osigurali su dvoboje s vodećim hrvatskim dvojcem na ATP ljestvici u osmini finala Umaga. Ferrero je prošao predajom Argentinca Maxima Gonzaleza rano u trećem setu zbog bolnih leđa, kod 3:6, 6:3 i 1:1 iz Španjolčevog kuta gledanja, dok je Haase s 3:6, 6:3 i 6:1 pobijedio talijanskog kvalifikanta Simonea Vagnozzija.

Za ogled s Ljubičićem, s kojim će se sresti u srijedu, Ferrero je okrenuo zaostatak od seta i 2:0 za Gonzaleza u drugom. Nakon što je to ispustio, Argentinac se već u završnici drugog seta požalio na bolna leđa i zatražio medicinski time-out, a izdržao je do 1:1 i 15:40 za Ferrera u trećem gemu odlučujućeg seta. U tom gemu, Gonzalez je s dvije dvostruke pogreške pomogao suparniku da stigne do dvije break-lopte.

Preko tri i pol sata

Turnir je tek na početku, ali teško da će netko do kraja tjedna nadmašiti maraton koji su na terenu broj 1 odigrali Carlos Berlocq i Blaž Kavčič. Još u drugom setu bili su na više od dva i pol sata, a nakon što je Slovenac u tie-breaku izborio treći, bilo je jasno da će ići daleko preko tri - na koncu, trajalo je tri sata i 41 minutu, a završilo sa 6:4, 6:7(7) i 6:4 u Berlocqovu korist.

Ferrero, pobjednik Stuttgarta iz pretprošlog tjedna, ovime je napravio prvi korak prema trećem uzastopnom umaškom finalu, nakon što je preklani na posljednjoj prepreci izgubio od Nikolaja Davidenka, a lani otišao do kraja, srušivši Potita Staracea u završnom meču turnira. U borbi za četvrtfinale čeka ga trećepostavljeni Ljubičić, koji je bio slobodan na startu.

Bit će to njihov šesti međusobni susret u glavnom ždrijebu nekog ATP ili Grand Slam turnira, u tom omjeru Ljubo vodi s 3-2, a uračunamo li i Ferrerovu pobjedu još 1999. godine u kvalifikacijama Casablance, stanje je poravnato, 3-3. Na zemlji su na 1-1 gledajući samo glavni ždrijeb turnira, a na 2-1 za Španjolca ukoliko pridodamo i ogled iz Casablance.

Četvrti nositelj Marin Čilić će se na svojem povratku u Umag nakon što ga nije bilo od 2007. prvo sresti s Nizozemcem Robinom Haaseom, 52. na svijetu, koji je jedini put na najstarijem hrvatskom turniru igrao upravo prije četiri godine, kada je došao do osmine finala. Nakon što je na startu izveo preokret protiv kvalifikanta Vagnozzija, ovog puta je jednako daleko.

Marin i Haase dosad su igrali dvaput na ATP ili Grand Slam turnirima, a još jednom i 2006. na Futuresu u Zagrebu. Vodeći hrvatski tenisač slavio je sva tri puta, pritom ispustivši samo jedan set, uz prolaz s 4:6, 6:2 i 6:3 prije tri sezone u četvrtfinalu Chennaija. Preostale pobjede bile su već spomenuta zagrebačka (6:4, 7:5) i 2008. u prvom kolu Roland Garrosa (7:6(6), 6:2, 7:6(4)).

Studena Croatia Open, 26.7.2011., prvo kolo: Starace (Italija) - De Bakker (Nizozemska) 6:7(5), 6:2, 6:1, O. Rochus (Belgija) - Stahovsky (Ukrajina) 6:4, 6:4, Haase (Nizozemska) - Vagnozzi (Italija, Q) 3:6, 6:3, 6:1, Berlocq (Argentina) - Kavčič (Slovenija) 6:4, 6:7(7), 6:4, Ferrero (Španjolska) - M. Gonzalez (Argentina) 3:6, 6:3, 1:1, predaja Gonzaleza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2011. u 23:16
    na fererota!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2011. u 21:50
    Ja mislim da se isto kaže jer sve druge riječi su bezveze!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2011. u 20:52
    mislim da ne igra david ferrer ovaj turnir. tako da ne ide na ferrera nego na ferreroa. sorry :)
    Obrisan korisnik