Nogomet

Sorsa: "Dinamo nas nije nadigrao"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.07.2011.
Sorsa: "Dinamo nas nije nadigrao"
Foto: Kristijan Komarica

U taboru Helsinkija nakon poraza od Dinama smatraju da nisu podbacili, i da je tek sreća pomazila hrvatskog prvaka. Zato im je još više žao što nisu obradovali svoju publiku boljim rezultatom...

Finski je prvak na svom punom stadionu poveo protiv Dinama, no Zagrepčani su se brzo vratili, kada je na ubačaj Fatosa Beqiraja nespretno reagirao HJK-ov Brazilac Rafinha i pospremio loptu u vlastitu mrežu.

"To je baš bio prokleti peh", bez zadrške je prokomentirao domaći nogometaš Sebastian Sorsa po završetku utakmice. "Iza njega je dolazio Dinamov napadač i Rafinha nipošto nije smio propustiti loptu, a takve su situacije vrlo teške za braniče".

Vezane vijesti

Sorsa vjeruje da su Finci dokazali i sebi i drugima da nisu zalutali u treće pretkolo Lige prvaka i da se mogu ravnopravno boriti za prolaz: "Prvi smo dio utakmice odigrali bolje nego drugi, a imali smo isti broj prilika kao Dinamo".

"Pri kraju su nam noge postale malo teže, ne znam objasniti zašto. Nadali smo se dobroj završnici, a siguran sam da se Helsinki nema čega sramiti. Dinamo nas na nijednoj razini nije nadigrao", dodao je Sebastian Sorsa.

Za kraj se dotaknuo i finske publike: "Podrška s tribina primorala je cijelu momčad da se digne. Ne sjećam se da sam ikada u svojoj karijeri igrao uz toliko bodrenje s tribina. Konačan nas rezultat zato jako smeta".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.07.2011. u 11:44
    Vidjet će taj Sorsa u Maksimiru što je podrška s tribina. Prirodna trava odlično pokošena, dekor oko igrališta i očita kvaliteta će presuditi u Dinamovu korist. Da je u Helsinkiju samo jedan igrač Dinama bio raspoloženiji (većina nije imala svoj dan) Dinamo bi već tamo osigurao prolaz. Al' ovako je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Weasley28.07.2011. u 19:26
    ovaj priča o podrški s terena, a 75 minuta je bila tišina, dok se preostalih 15 minuta moglo čuti skandiranje 'dinamo zagreb' od 50-tak navijača modrih...
    Weasley
  • Obrisan korisnik28.07.2011. u 19:21
    slažem se sa bernićem,treba neko vrijeme dinamu da se uigra,kao i barci
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2011. u 17:56
    kagawa, bez euforije, jer dinamo nije ni protiv neftchija na maksimiru igrom pokazao pravu razliku ;) realno gledajući, nisu još nijednu utakmicu odigrali kako se očekuje od njih..ali nema veze, potpisujem slabije predstave za dobre rezultate :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2011. u 17:35
    Helsinki je mogao parirati Dinamu dok se igrači Dinama nisu bar malo priviknuli na umjetnu travu. Pa da ti igrači vrijede, ne bi igrali u Finskoj nego u ligama Petice. Skauta svugdje ima, netko bi sigurno primjetio kvalitetu.
    Obrisan korisnik