Nogomet

Petrović: "Pravi derbiji Hrvatske i Srbije"

Borna Rupnik • nedjelja, 31.07.2011.
Petrović: "Pravi derbiji Hrvatske i Srbije"

Srbija će biti jedan od konkurenata Hrvatskoj za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Tamošnji izbornik, Vladimir Petrović Pižon, nije posebno zadovoljan takvim raspletom događaja...

Brazilski Rio de Janeiro ugostio je ždrijeb kvalifikacija za narednu svjetsku smotru, a Hrvatskoj je dodijelio skupinu sa Srbijom, Belgijom, Škotskom, Makedonijom i Walesom. Najviše komentara, razumljivo, izaziva nadolazeći ogled sa susjedima.

"Nemam previše razloga za zadovoljstvo", prokomentirao je "ples kuglica" izbornik reprezentacije Srbije, Vladimir Petrović. Smatra da su momčadi u skupini vrlo snažne: "Skupina je jaka, s ujednačenim momčadima".

"Hrvatsku reprezentaciju, isto kao i našu, čine uglavnom igrači iz inozemstva. Bit će zanimljivo gledati te utakmice, bit će to pravi derbiji", dodao je.

Iz bivše Jugoslavije tu je još i Makedonija. "Dobro se svi poznajemo, a ne želim podcijeniti makedonsku kvalitetu", kaže Vladimir Petrović, "dok Belgija kreće naprijed. Škotske dugo nema pa će se željeti nametnuti, a Wales svakako vrijedi više od najslabije jakosne skupine".

Ipak, putnici za Brazil tražit će se među prvopostavljenom četvorkom, smatra izbornik Srbije: "Dvije prvoplasirane momčadi tražit će se između Hrvatske, Srbije, Belgije i Škotske, a svaki će osvojeni bod biti vrlo važan".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.08.2011. u 15:39
    @ Navi 3 Pa tako će i biti i u Zagrebu...
    Obrisan korisnik
  • Cholo31.07.2011. u 14:03
    kokobil@ da baš bi bilo divno da cijelu utakmicu viču ubij srbina,mi smo ustaše i ostale gluposti,ispali bi debili koji žive u prošlosti te bi dobili drastičnu kaznu od Fife..Treba navijat lijepo,bodrit naše,a ne gluposti izvodit..
    Cholo
  • Obrisan korisnik31.07.2011. u 12:53
    navijam za Dinamo i volim Zagreb ali mislim da bi tu tekmu trebalo igrati u Splitu jer su splitski navijaci fanaticniji a i Split je blize Hercegovini i hercegovackim ustasama....mada bi genijalno bilo dotad napravit stadion u kninu za jedno 10 tisuca ljudi i tribine uz teren....bas me zanima kako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.07.2011. u 12:25
    slazem se treba srbe obavezno dovest u split!!!niko kao torcida,ako se igralo u splitu ima da ih potpuno razbijemo i igrom i navijanjem
    Obrisan korisnik
  • Mihalj31.07.2011. u 12:16
    ne vjerujem da će bit derbi na ulicama i tribinama, brijem da neće bit dozvoljena gostovanja. nek bude par ne par za prva dva mjesta :)
    Mihalj