Nogomet

Stanković: "Najteža moguća skupina"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 31.07.2011.
Stanković: "Najteža moguća skupina"
Foto: EPA

Kapetan nogometne reprezentacije Srbije Dejan Stanković nakon ždrijeba kvalifikacijskih skupina za SP 2014. nije bio previše zadovoljan. Prema njegovim riječima Srbiju je dopala najteža moguća skupina, a priželjkuje rasplet iz 1999. godine.

Reakcije na ždrijeb koje dolaze iz susjedne Srbije također pokazuju da je skupina u kojoj se nalazi Hrvatska jedna od najkvalitetnijih. Tako Dejan Stanković bez dvojbe kaže: "Sigurno je da je skupina koju smo dobili najteža moguća."

Srbi su u skupini s Hrvatskom i Makedonijom bili i u kvalifikacijama za Euro 2000., a tada su uz malo sreće izborili plasman na završno natjecanje. "Tada su nam Makedonci pomogli jer su u 94. minuti dali gol protiv Republike Irske te nam omogućili plasman na prvo mjesto. Bilo bi lijepo da se povijest ponovi", priželjkuje član milanskog Intera.

Naglašava da nisu samo Hrvati opasni, već da se treba koncentrirati na sve protivnike. "Belgija nas je nedavno pobijedila, Škoti i Velšani su uvijek nezgodni, a Makedonci nepredvidljivi, pogotovo na svom terenu", analizira Stanković, ali isto tako dodaje da mnogo toga ovisi i njihovom izdanju.

"Kad mi odigramo dobro i kada smo u formi nema razloga da se plašimo bilo koga. Bit će neizvjesno, ali nema razloga da ne budemo optimisti", završava kapetan reprezentacije susjedne nam države, ujedno glavnog konkurenta za odlazak na brazilski Mundial.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!