Tenis

Dodig izborio Nadala

Vedran Babić • ponedjeljak, 08.08.2011.
Dodig izborio Nadala
Foto: Kristijan Komarica

Ivi Karloviću u drugom kolu Masters 1000 turnira u Montrealu pridružio se Ivan Dodig, koji je s rutinskih 2:0 u setovima eliminirao Jeremyja Chardyja. Trećem hrvatskom "reketu" u drugom kolu slijedi ispit protiv drugog tenisača svijeta Rafaela Nadala...

Nakon male krize i tri uzastopna poraza u prvom kolu, Ivan Dodig vratio se na preferiranu tvrdu podlogu, a s njom se očito vratilo i njegovo samopouzdanje. Ono se osjetilo u dvoboju prvog kola protiv Francuza Jeremyja Chardyja (61.), koji mu nije predstavljao ozbiljan problem (6:3, 6:4).

Od samog početka Dodig je pokazao svoj autoritet i, u ovom trenutku, veću kvalitetu u odnosu na suparnika. Servis u početku nije bio na pretjerano visokoj razini (52% u prvom setu), no igra poslije njega, kao i igra na reternu, zato jesu.

U četvrtom gemu propustio je svoju prvu break loptu, no u osmom gemu dobio je novu priliku, koju je iskoristio i odservirao za prvi set.

Drugi set donio je mnogo izjednačeniji tenis. Chardy, koji je prošle godine igrao četvrtfinale (tada se turnir, kao i svake parne godine, igrao u Torontu), je popravio svoj servis, ali i dalje nije mogao opasnije ugroziti Dodigov servis pa je u cijelom meču ostao bez break lopte.

S druge strane, Ivan je u sedmom gemu realizirao svoju jedinu break loptu u setu i uz male teškoće priveo meč kraju poslije jednog sata i 22 minute igre.

Francuz tako ostaje bez pobjede u sedam mečeva na tvrdoj podlozi na Touru ove sezone (ne računajući Challengere), dok se 26-godišnji Dodig može početi pripremati za okršaj s Rafaelom Nadalom, koji je kao drugi nositelj bio slobodan u prvom kolu.

Ivan je jednom ranije već "ukrstio" rekete s deseterostrukim Grand Slam osvajačem. Bilo je to u travnju u polufinalu Barcelone (zemlja) kada je tadašnji broj jedan slavio 6:3, 6:2.

ATP Masters 1000 Montreal, prvo kolo:
Ivan Dodig (Hrvatska) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2011. u 15:17
    Nadal je losiji na tvrdoj podlozi...Idem Dodig.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2011. u 08:42
    Uh koje bi to bilo slavlje da Ivan dobi Nadala! ....ajmooo Dodig
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 23:27
    Napokon krenulo !!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 23:19
    Odlično,bravo Ivane,još jedan naš ide dalje...ajmo sad isprašit Nadala!
    Obrisan korisnik