Tenis

Uspješan početak Karlovića

Vedran Babić • ponedjeljak, 08.08.2011.
Uspješan početak Karlovića
Foto: Kristijan Komarica

Prvi od tri naša predstavnika na jakom Masters 1000 turniru u kanadskom Montrealu, Ivo Karlović, krenuo je pobjedom. On je u meču prvog kola u tie breaku trećeg seta nadjačao Argentinca Juana Monaca...

Dosadašnja sezona Ive Karlovića bila je sve samo ne bajna. Uz ukupni omjer pobjeda i poraza 11-17, ali i spoznajom da je čak 11 puta ispadao u prvom kolu, od čega na šest od posljednjih sedam turnira, nije bilo lako doći na noge nezgodnom, ali i nepredvidivom Juanu Monacu, 39. tenisaču svijeta.

Na kraju je, poslije dva sata i 34 minute pobjedu odnio "Div sa Šalate", koji trenutno okupira skromno 125. mjesto ATP ljestvice, i tako pokazao da još uvijek nije rekao svoju zadnju riječ u svjetskom tenisu te da je i dalje sposoban pobijediti poneko zvučno ime. Bilo je 6:7 (2), 6:3, 7:6 (5).

Prvi set obilježila je dominacija servera, koji su zajedno ispustili samo 13 poena (Karlović 5, Monaco 8). Break lopti nije bilo, a kroz 13. igru Monaco je projurio sa 7:2.

Sve je upućivalo na meč u kojem će break lopte biti mit, a onda je u drugom gemu drugog seta Karlović napravio prvi break realiziravši drugu priliku kod 15:40.

Uvjerljiva igra našeg predstavnika na servisu i dalje se nastavila, a Monaco je upadao u sve veće probleme unatoč vrlo dobrom postotku prvog servisa (65%). Tako je u šestom gemu Karlo drugim breakom zapečatio set. Monaco je preokrenuo 15:30 i potom spasio jednu break loptu na prednost Karlovića, no drugu nije uspio.

Međutim, Ivo je potom odigrao svoj najlošiji servis gem i prosuo jedan break prednosti nakon što je Argentinac, kojemu je ovo prvi nastup na ovom turniru, nanizao četiri poena poslije Karlovićevih 40:15. Ipak, na drugom pokušaju kod 5:3 32-godišnji Zagrepčanin uspješno je odservirao za odlazak u treći set.

Karlović je na krilima odlično odigranog drugog seta imao veliku priliku odmah u prvom gemu trećeg seta, no Monaco je s pet uzastopnih poena spasio 0-40. Odjednom se igra "rasplamsala", a šanse su obostrano postajale sve učestalije. U četvrtom gemu Monaco je imao 15-30, a u petom Karlović 30-40, no serveri su u konačnici zadržali svoje početne udarce.

U dugom sedmom gemu Karlović je poslije nekoliko izjednačenja i Monacovih gem lopti napokon stigao do break lopte, no i nju, ukupno petu u trećem setu, Argentinac je neutralizirao i ubrzo zadržao servis za vodstvo 4:3.

Ivo je relativno blizu breaku bio i u devetom gemu kada je došao na novo izjednačenje, no prije odlaska u drugi tie break Monaco je dvaput bio na dva poena od pobjede - kod 5:4 na 15-30 i kod 6:5 na 30-30.

13. igra nije mogla proći bez drame. Iako je Karlović mini-breakom poveo 3:1, a potom i 5:2, Monaco je kod 4:6 na prvoj meč lopti uzvratio istom mjerom i došao u priliku da izjednači na 6:6. No, Ivo je ipak uspio okončati meč na vrijeme i realizirati drugu meč loptu.

U drugom kolu Karlović, koji je protiv Monaca ispucao za njega skromnih 15 asova, će igrati protiv boljeg iz dvoboja njemačkog kvalifikanta Philippa Petzschnera i devetog nositelja Gillesa Simona.

ATP Masters 1000 Montreal, prvo kolo: Ivo Karlović (Hrvatska) - Juan Monaco (Argentina) 6:7 (2), 6:3, 7:6 (5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2011. u 10:11
    Bravo Ivo!Napokon dobre vijesti-moralo se negdje otvorit!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2011. u 07:51
    bit će 7:6 6:7 7:5 al neznam još za koga
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 23:18
    Bravo Ivo,pokaži šta znaš...samo je trebalo negdje krenuti,treba jedan dobar rezultat,bilo bi dobro proć još koje kolo,ima dobar ždrijeb,Simona kao nositelja kojeg je već dobio ove godine u Indian Wellsu ili Petzschnera koji ga je doduše dobio u Davis cupu,ali nije nepremostiva prepreka...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 23:00
    Ovo je podloga koja pase Ivi, uvik je ima rezultate na americkom hardu. Balun vise odskace, sta njemu odgovara, samo neka prođe kolo dva, poslin ce bit jako opasan svima..
    Obrisan korisnik