Nogomet

Fincima u Latviji puni plijen

Marin Vuković • srijeda, 10.08.2011.
Fincima u Latviji puni plijen
Foto: EPA

Reprezentacija Finske povela se hrvatskim primjerom i u prijateljskom susretu izborila pobjedu nad Latvijom, a Bjelorusija je minimalnim rezultatom bila bolja od Bugarske. Uvjerljiva je pak bila Litva, a Cipar u posljednjim trenucima utakmice svladao Moldaviju.

Na istom stadionu na kojem je Hrvatska u rujnu prošle godine slavila s 3:0, Latvija je u Rigi ugostila reprezentaciju Finske i upisala novi poraz. Gosti iz Finske od petoplasirane reprezentacije naše kvalifikacijske skupine za odlazak na Euro 2012. bili su bolji rezultatom 2:0, a pogotke za goste postigli su Kasper Hämäläinen u 58. minuti te Timo Furuholm dvije minute prije kraja utakmice.

Bjelorusija je dobru formu iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo potvrdila i u srazu s Bugarskom. U po mnogočemu izjednačenom dvoboju izborili su minimalnu pobjedu od 1:0, a pogodak odluke djelo je Sergeja Kislyaka nakon 33 minute igre.

Reprezentacija Litve pred svojim je navijačima bez većih problema svladala Armeniju, napunivši joj mrežu s tri pogotka. Već u osmoj minuti vodeći pogodak za domaćine postigao je Klimavicius, a nakon što je u 59. minuti armenski reprezentativac Haroyan zaradio drugi žuti karton, Litvanci su u posljednjih 15 minuta pogocima Cesnauskisa i Beniusisa dokrajčili protivnika.

Još uvjerljiviji od Litvanaca bili su reprezentativci Mađarske, koji su bili iznimno negostoljubivi prema suparnicima s Islanda isprativši ih kući s četiri pogotka u mreži. Vladimir Koman i Gergely Rudolf načeli su mrežu gostiju u prvom poluvremenu, a Balasz Dzsudzsak i Akos Elek u nastavku utakmice postavili konačnih 4:0.

Pregršt pogodaka postignuto je i u susretu dvaju europskih niželigaša, Cipra i Moldavije. Domaćin je nakon nekoliko preokreta slavio s 3:2, a odlučujući pogodak minutu prije kraja postigao je Siniša Dobrašinović, igrač crnogorskog porijekla. Preostala dva pogotka Ciprana djelo su Andreasa Avraama, a strijelci kod gostiju bili su Igor Armas i Gheorghe Ovseannicov.

Prijateljske utakmice, 10.08.2011:
Latvija - Finska 0:2
Bjelorusija - Bugarska 1:0
Litva - Armenija 3:0
Cipar - Moldavija 3:2
Mađarska - Island 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!