Nogomet

Kuže nadmudrio Kranjčara

Branimir Markota • srijeda, 10.08.2011.
Kuže nadmudrio Kranjčara
Foto: EPA

Osim hrvatskom puku najzanimljivije utakmice u Dublinu, večeras je odigrano još nama nekoliko zanimljivih prijateljskih utakmica. U dvoboju hrvatskih stručnjaka u Tirani, Kuže je nadvisio Kranjčara, Poljaci su minimalno svladali Gruziju, dok valja istaknuti uvjerljivu pobjedu Norveške nad Češkom, te oslabljene Švedske protiv Ukrajine u Harkivu.

Zanimljivu utakmicu odigrali su večeras Kužeova Albanija i Kranjčareva Crna Gora. Iako je stadion u Tirani bio poluprazan, atmosfera na tribinama je bila užarena, pa čak i neprijateljska, te se ona preselila i na teren, no unatoč tome gledali smo dobru i napetu utakmicu.

U početnom ispitivanju snaga Albanija je držala više loptu u svom posjedu no bez konkretnog učinka, dok je Crna Gora prijetila preko Jovetića iz kontri. U 33. minuti sreća se osmjehnula Albancima. Nakon ubačaja u gostujući kazneni prostor, najviši je bivši napadač Zagreba Erjon Bogdani koji zabija za vodstvo domaćina. Nije trebalo dugo čekati na izjednačenje. Iz identične situacije na drugoj strani terena, mladi stoper Manchester Cityja Stefan Savić nadvisio je domaću obranu i izjednačio rezultat u 40. minuti. S 1:1 se odlazi na poluvrijeme.

Crnogorci odlično otvaraju drugo poluvrijeme, te već u drugoj minuti nastavka dolaze u vodstvo. Strijelac je opet bio Savić. Nakon privremenog šoka, Albanci su se trgnuli, te u razmaku od pet minuta preokreću rezultat u svoju korist. Prvo je Lika u 64. minuta izjednačio, da bi napadač bečkog Rapida Hamid Salihi u 69. minuti doveo Albance u vodstvo koje su sačuvali do kraja utakmice.

Hrvatski krvnici iz Tbilisija, Gruzijci gostovali su u poljskoj gdje su u Lubinu doživjeli minimalni poraz. U čvrstoj i tvrdoj utakmici jedini strijelac na utakmici bio je veznjak dortmundske Borussije Jakub Blaszczykowski u 36. minuti.

Švedska je u oslabljenom sastavu bez napadačkog dvojca Ibrahimovića i Toivonena u posljednjoj minuti susreta pogotkom krilnog napadača Göteborga, Tobiasa Hysena porazila Ukrajince, dok su Norvežani u Oslu relativno visoko porazili Čehe s 3:0. Junak utakmice u Oslu s dva pogotka u 22. i 88. minuti bio je napadač Hannovera Mohammed Abdellaoue, a među strijelce se upisao i Riise u 72. minuti.

Turcima je trebalo jedno poluvrijeme da pobijede Estoniju 3:0. U dominantnom prvom poluvremenu strijelci za Turke bili su Emre u 8. minuti i Kazim-Richards s dva pogotka u 28. i 36. minuti.

Od ostalih susreta posebnu pažnju su plijenili "derbiji" susjednih država. U oba su slavili gosti. Slovačka je slavila u Austriji s 2:1, dok je istim rezultatom Švicarska svladala slabašni Lihtenštajn. Rumunji su na jedvite jade (1:0) svladali amatere iz San Marina, dok je "sredozemni patuljak" reprezentacija Malte konačno pronašla žrtvu, ali na drugom kontinentu. S 2:1 su pobijedili Srednjoafričku Republiku te tako upisali povijesnu pobjedu.

Prijateljske utakmice:
Albanija - Crna Gora 3:2
Poljska - Gruzija 1:0
Ukrajina - Švedska 0:1
Norveška - Češka 3:0
Turska - Estonija 3:0
Austrija - Slovačka 1:2
Lihtenštajn - Švicarska 1:2
San Marino - Rumunjska 0:1
Malta - Srednjoafrička Republika 2:1


szólj hozzá: Poland - Georgia 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2011. u 12:04
    Kazim Kazim je zabio 2 prekrasna gola, uvijek sam se divio tom igraču, čudno da još igra u galatasarayu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.08.2011. u 10:15
    Naklon do poda za skarice!
    Obrisan korisnik
  • kojenajbolji11.08.2011. u 01:00
    pito bi Kuze: kolko je bil koeficijent na Albaniju? ,veli igrac: 2.3, a Kuze: uuuuuuuuu, dobar!!!!!!!!!!
    kojenajbolji
  • Obrisan korisnik10.08.2011. u 23:59
    Strašan gol Salihija, makazicama je s 15 metara savladao vratara Crne Gore...
    Obrisan korisnik