Nogomet

Prandelli: "S loptom u nogama bilo je sjajno"

Branimir Markota • četvrtak, 11.08.2011.
Prandelli: "S loptom u nogama bilo je sjajno"

Još se nisu slegle emocije u talijanskom taboru nakon sinoćnje fantastične predstave Azzurra protiv aktualnih svjetskih prvaka, reprezentacije Španjolske u uzavreloj atmosferi Barijevog stadiona San Nicola.

Iako je utakmica bila prijateljskog karaktera, Talijani su igrali kao navijeni. Bila je to vjerojatno najbolja predstava Azzurra otkako ih vodi Cesare Prandelli.

Ponosan na svoje pulene, ali i svjestan mogućeg poboljšanja u igri bio je njihov izbornik Prandelli koji je za talijanski RAI Sport izjavio: "Moramo ovu pobjedu iskoristiti na pravi način. Sve dok smo imali loptu u nogama i lucidnost u igri bilo je sjajno. Poslije, kad smo bili podređeni, vidjeli smo što moramo činiti, raditi još jače, posebno kad nemamo loptu u posjedu."

Fantastičnu utakmicu u rodnom gradu odigrao je Antonio Cassano kojemu je Prandelli čak stavio i kapetansku vrpcu oko ruke: "Napadao je prostor u pravo vrijeme. Bila je to jedna od njegovih najboljih izvedbi za nacionalnu momčad."

Za kraj svoje viđenje susreta iznio je i strijelac prvog gola na utakmici, Riccardo Montolivo: "Sretan sam što smo igrali protiv jake i dokazane momčadi. Naš pristup igri bio je dobar, a posebno dobri bili smo u prvih pola sata."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!