Nogomet

Sammir: "Kontinuitetom zaraditi poziv"

Borna Rupnik • petak, 19.08.2011.
Sammir: "Kontinuitetom zaraditi poziv"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon velikog Dinamovog koraka prema Ligi prvaka u prvi je plan bez ikakve dvojbe isplivao Sammir, sjajnom predstavom protim Malmöa. Osvrnuo se na ovacije s tribina, ali i priče o reprezentaciji...

"Mislim da će se svi složiti da smo bili bolji i zasluženo dobili", izjavio je Dinamov veznjak Sammir nakon što su se malo slegli dojmovi poslije visoke pobjede nad švedskim prvakom (4:1) kojom je Dinamo zakoračio prema mjestu u Ligi prvaka.

"Malmö je bio jedna dobra utakmica, a igrao sam ja i loših. Nisam htio da me se sudi po lošima pa ne bi bilo korektno da tražim da me se sudi po dobroj. Svjestan sam da sam sada odigrao najbolje u dresu Dinama, no trebam igrati u kontinuitetu te tako zaraditi poziv u reprezentaciju. Ako dobijem poziv, neću ići u Brazil vidjeti sina, no moj je posao nogomet.
Brazil je ipak Brazil, tamo je zaista izuzetno jaka konkurencija. Hrvatska je također vrlo kvalitetna, što pokazuje i ljestvica Fife, no vjerujem kako u njoj ima mjesta za mene".

Malmö nije imao rješenje za Zagrepčane, kaže: "Bili smo dominantni i tražili igru, a oni su mogli uglavnom gledati. U Švedsku idemo s velikom prednošću, ali oprezni - sjetimo se samo Kopera, ne želimo ni sebi ni navijačima opet priuštiti takve šokove".

"Ali mislim da s obzirom na kvalitetu ovog Dinama to nije niti moguće, ne sumnjam u naš prolaz, a dat ćemo opet sve od sebe u uzvratu", dodao je u razgovoru za službene stranice kluba.

Ne bude li neugodnih šokova, Dinamo će tako naći svoje mjesto u ždrijebu skupina Lige prvaka. "Nema smisla pričati o željama", kaže Sammir, "ali imamo dječačkih snova. Barcelona je najbolja na svijetu, igra najljepši nogomet i bio bi doživljaj igrati protiv tih zvijezda na Camp Nou i na Maksimiru. Isto je i Real Madridom, a vjerujem da bismo u Ligi prvaka mogli upisati jednu domaću pobjedu".

Dotaknuo se i nagađanja o svom odlasku iz Dinama. Nitko ne dvoji da se je taj trenutak sve bliži, a kada će se točno zbiti i u kojem će smjeru krenuti, zasad ne zna ni sam Sammir.

"Jako mi je drago da sam čuo skandiranje, osjećao sam se ponosno. To je bilo prvi put da mi cijeli stadion skandira. Veliko hvala svim navijačima, a ja ću se truditi da ih u svakoj utakmici natjeram na isto".

"Ne znam ništa, niti mi je išta rečeno od strane izvršnog predsjednika ili menadžera. Ako ne dođe ponuda koja bi zadovoljila sve strane, ostat ću u Dinamu i biti sretan. Mislim da je pet godina dovoljno za transfer, a ako ću odlaziti ove zime otišao bih uzdignute glave, ponosno".

"Puno sam toga napravio u Maksimiru, upisao svoje ime u povijest, stekao prijatelje i Dinamo će ostati u mom srcu. Nemam pritužbi na boravak u Dinamu, ali mislim da ni nitko ne bi imao pravo zamjeriti što bih volio otići igrati negdje drugdje", objasnio je.

Sammirov nastup protiv Šveđana popratio je i brazilski O Globo, koji je utakmicu opisao kao "Sammirov show na Maksimiru".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.08.2011. u 10:58
    Prirođenjem može steći hrvatsko državljanstvo stranac koji je podnio zahtjev za primanje u hrvatsko državljanstvo ako udovoljava ovim pretpostavkama: 1. da je navršio 18 godina života te da mu nije oduzeta poslovna sposobnost; 2. da ima otpust iz stranog državljanstva ili da podnese dokaz da će... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis19.08.2011. u 21:04
    mario, ako nemaš argumente, jednostavno zatvori ta usta i ne vrijeđaj. pripadnici nacionalnih manjina u hrvatskoj jesu hrvati ako imaju hrvatsko državljanstvo -- ne po nacionalnosti, nego po državljanstvu. tako se i u inozemstvu tretiraju, koliko god se ti koprcao. ravnopravni su državljani samo... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik19.08.2011. u 18:57
    Simunic Australac??? Lool. Simunic je Hrvat u Australiji. Je li onda onaj Antimon iz Vecernje skole  Hrvat?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.08.2011. u 17:58
    Kakve ti gluposti pričaš,jesi čuo za nacionalne manjine e pa vidiš srbi,mađari,bošnjaci,česi ili talijani u Hrvatskoj nisu zapravo Hrvati nego ono što jesu,druga je stvar to što oni tu žive i naravno ravnopravni su državljani.Isto tako Joe je Hrvat(koji je uostalom odbijao pozive Australije i čekao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.08.2011. u 17:27
    Jedina razlika između nogometa i ostalih sportova je u tome što hrvatima nogomet znači 100 puta više nego svi ostali sportovi zajedno i mi svojo reprezentaciju i igrače u njoj volimo dizat u nebesa tako da posebno boli kada vidiš da ti igrači se ne trude ili igraju na 50% onoga što igraju u svojim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik