Nogomet

Fenerbahče izbačen iz LP, ulazi Trabzon

Lovro Štrbinić • srijeda, 24.08.2011.
Fenerbahče izbačen iz LP, ulazi Trabzon
Foto: Dejan Popek

Turski Fenerbahče ove sezone neće nastupiti u Ligi prvaka. Odluka je to koju je donio Turski nogometni savez, a razlog spomenute odluke je istraga o namještanju utakmica u tamošnjem nogometu, u kojoj je obuhvaćen u klub iz Istanbula. Umjesto njega u Ligu prvaka će Trabzonspor.

Turski nogometni savez odlučio je da prvak Fenerbahče ove sezone neće nastupiti u Ligi prvaka. Klub je osvojenim naslovom izborio plasman u skupine spomenutog natjecanja, ali na sutrašnjem ždrijebu u Nyonu neće se naći kuglica s imenom Fenera.

Turski klub je sa svojim koeficijentom trebao biti svrstan u treći "šešir" te je samim tim bio jedan od potencijalnih protivnika zagrebačkog Dinama. No, uključenost u namještanje utakmica u domaćem prvenstvu, zbog čega je uhićen i predsjednik Aziz Yildrim, stajala je turski klub nastupa u najjačem europskom klupskom natjecanju.

Umjesto lanjskog prvaka Ligu prvaka će ove sezone zaigrati Trabzonspor. Taj klub je ispao u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, ali je krovna europska nogometna organizacija donijela odluku da će umjesto borbe za nastup u Europskoj ligi ipak dobiti priliku nastupati u elitnom društvu.

Otkazan je tako susret Trabzonspora i Athletica iz Bilbaa koji se trebao odigrati u četvrtak, a španjolski klub će se plasirati u skupine Europske lige. Ovakvu odluku prokomentirao je Gianni Infantino, glavni tajnik Uefe:

"Zaključeno je da je Turski nogometni savez donio dobru odluku kako bi se zaštitio nogomet, potpuno u skladu s našom nultom tolerancijom prijestupa vezanih uz namještanje utakmica. Turski nogometni savez je ovim pokazao da preuzima punu odgovornost u borbi protiv korupcije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj25.08.2011. u 08:31
    phantom tebi je stvarno dosadno u životu
    Mihalj
  • Obrisan korisnik25.08.2011. u 01:57
    A sta ti ne izletis pod kamion pa da te nestane, to bi bilo lipo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 23:56
    turci,grci,srbi...svi rješavaju kriminal unutar svog nogometa. onda stvaaarno više ne postoji nijedna zemlja koja to ne radi! ne,čekaj...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2011. u 23:54
    i tako je moj athletic ušao izravno u Europa ligu... Više bih volio da je pobjedio, al što je tu je! Sada do kraja, po pokal!
    Obrisan korisnik
  • The Phantom24.08.2011. u 23:48
    Triba je Malmo uć, najviše je zaslužija
    The Phantom