Rukomet

Mirza Džomba zaključio igračku karijeru

Ante Zovko • subota, 27.08.2011.
Mirza Džomba zaključio igračku karijeru
Foto: Axel Heimken

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena, Mirza Džomba, nakon reprezentativne odlučio je zaključiti i klupsku, tj. igračku karijeru.

Posljednja igračka postaja Mirze Džombe bio je poljski Kielce, a nakon pomlađivanja momčadi krajem prošle sezone, kad je zahvaljeno i našem igraču, u petak je sve formalizirano.

Džombi je ponuđeno mjesto u omladinskom pogonu kluba, ali odlučio je odbiti uz naglasak kako je poljski klub bio maksimalno korektan.

U intervjuu za Sportske novosti otkrio je zašto ne želi tražiti nove izazove: "Zato što se ne želim po svaku cijenu povlačiti po raznoraznim klubovima zbog nekog novca. Iskreno, igrao sam 17 godina Ligu prvaka i to je neka razina na koju sam naviknuo. Manji klubovi koji su se nudili ne zadovoljavaju moje sportske ambicije jer ne želim se blamirati na kraju svega što je bilo dobro, barem ja tako mislim."

"Sve ima svoju cijenu. Mislim da je nakon epizode s Kielcem to sve logičan slijed događaja. Iskreno, još se nisam pomirio sa svim tim, ali to je tako. Jednom moraš reći dosta, a bolje je da te pamte po dobru, bolje je otići gospodski nego se povlačiti bilo kuda."

Džomba je jedan od najtrofejnijih hrvatskih rukometaša ikada. Počeo je karijeru u Zametu, a kasnije igrao za Zagreb, Veszprem, Ciudad Real te Kielce. Ima ukupno 29 klupskih trofeja, šest puta je igrao finale Lige prvaka, a osvojio ju je 2006. sa Ciudad Realom. Iste je godine bio najbolji strijelac kluba sa 136 pogodaka te izabran u najbolju postavu španjolske lige.

34-godišnji Riječanin vjerojatno će najbolje ostati upamćen po svojim izdanjima u dresu hrvatske reprezentacije. U svojoj kolekciji ima olimpijsko zlato iz Atene 2004., svjetsko zlato (Portugal 2003.) i srebro (Tunis 2005.) te dva zlata s Mediteranskih igara (Bari 1997. i Tunis 2001.). Kao član reprezentacije dobitnik je Državne nagrade za šport Franjo Bučar.

U reprezentaciji čiji je i danas najbolji strijelac izmaklo mu je samo odličje s europskih prvenstava. Na Europskom prvenstvu u Sloveniji 2004. bio je najbolji strijelac (46 golova), a u Ateni, na Olimpijskim igrama, uvršten je u idealnu momčad turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • filipzok29.08.2011. u 17:04
    Hvala ti Mirza za sve sto si ucinio za nas.Jos mi se noge trese kada lobuje golmana iz penala na klucnim utakmicama.
    filipzok
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 21:01
    Hvala Mirza na svemu što si dao našoj reprezentaciji,šteta što su ga povrede uništile sa 30 godina:Od svih naših igrača iz te jako uspješne generacije, Mirza Džomba je bio najveći gospodin,nikada se nije petljao tamo gdje mu nije mjesto,a ni pričao nepotrebno!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 20:15
    Mirza Đžomba cijeli Sportnet ti kaže da si LEGENDA i sritno u žiivotu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 16:27
    za mene mozda i najbolje krilo svih vremena...hvala mu za sve sto je dao ovoj reprezentaciji i ovoj drzavi, zelim mu svu najbolju i najvecu srecu u daljnjem zivotu.... p.s. i ja bi izabrao belmu :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2011. u 15:19
    Hvala Mirzi na svemu!!
    Obrisan korisnik