Košarka

Markota: "Ilievski i McCalebb su nas pobijedili"

Vedran Filipović • četvrtak, 01.09.2011.
Markota: "Ilievski i McCalebb su nas pobijedili"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska reprezentacija je odigrala još jednu teško gledljivu utakmicu na Eurobasketu, no ovoga puta epilog je bio drugačiji. Jedna ili dvije lopte otišle su na našu stranu protiv Finaca, danas su Makedonci bili odlučniji, brži, bolji, precizniji...

.

Dok su navijači Makedonije slavili svoju teško izborenu pobjedu i dodatno zakomplicirali skupinu C, pred kamere Hrvatske televizije stao je Damir Markota. "Ne znam što bih vam rekao, teško je izgubiti nakon što imate šut za pobjedu. Ništa nije gotovo, trebamo nastaviti dalje, ima još mnogo utakmica, već sljedeću moramo pobijediti", rekao je na početku Markota, no to je lakše reći nego sprovesti u djelo na parketu.

Hrvatska igra mnogo je oscilirala, nakon +12 na početku treće četvrtine prestali smo igrati. "Bila je jako tvrda utakmica, kao što će biti i svaka na ovome turniru. Cijelu utakmicu imali smo malu prednost, ali nikako ih nismo mogli slomiti. Umjesto da odemo na 15, 20 razlike, stalno smo im davali šansu da se vrate."

Vezane vijesti

Znali smo odakle prijeti najveća makedonska opasnost, Ilievski i pogotovo Bo McCalebb uništili su hrvatsku obranu. Nezaustavljiv je bio Amerikančev centralni pick nakon kojeg bi hrvatski centar ostao 1 na 1 s njim, a to je jako teško za obraniti. "On je vrlo težak za čuvanje, pokazao je to kroz četiri-pet sezona u Euroligi. Nismo smjeli dozvoliti da nas on i Ilievski dobiju, no na kraju upravo se to dogodilo", razočaran je bio hrvatski krilni centar.

Neke odluke izbornika Vrankovića svakako će biti stavljene pod povećalo, posebice držanje Ante Tomića na klupi u trenucima kada se utakmica lomila. Je li sve u redu s njegovim zdravstvenim stanjem? "Svi su manje-više u redu", kratko je odgovorio Markota koji je kasnije dodao da nije vidio sukob, koji je procurio u hrvatske medije, između Stipčevića i Baraća jer je – pio vodu.

Slijedi nam dan odmora, pa Crna Gora. Novi težak protivnik, a uz igru kakvu smo dosad prikazali u Litvi, teško je reći tko je favorit. Ako možemo izvući pozitivne stvari, to je svakako buđenje Drapera. "Igrali smo na turniru u Ljubljani protiv njih i pobijedili. Imaju sličnu ekipu poput Makedonaca, sličan mentalitet našemu. Treba se prvo odmoriti, vidjeti što je s Markom Tomasom i idemo na pobjedu", optimističan je ostao "Šveđo".

EP 2011., Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bosna i Hercegovina94:86Crna Gora
Finska61:81Grčka
Hrvatska76:78Sjeverna Makedonija
1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2011., Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bosna i Hercegovina94:86Crna Gora
Finska61:81Grčka
Hrvatska76:78Sjeverna Makedonija
1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2011. u 10:30
    idemo na pobjedu, ali ćemo ipak izgubiti, jer je CG jača od makedonije.
    Obrisan korisnik