Nogomet

Celtic u Europskoj ligi umjesto Siona

Maj Gašparac • petak, 02.09.2011.
Celtic u Europskoj ligi umjesto Siona
Foto: EPA

Celtic će se ove sezone natjecati u grupnoj fazi Europske lige. Iako su u doigravanju poraženi od švicarskog Siona, zbog kršenja Uefinih pravila Švicarci su izbačeni iz natjecanja, a na njihovo je mjesto uvršten klub iz Glasgowa.

Uefa je potvrdila kako je iz Europske lige izbacila švicarski Sion, a umjesto njega u natjecanje uvrstila Celtic. Škotski klub i Sion susreli su se u utakmicama doigravanja Europske lige. Prva utakmica u Glasgowu završila je bez pogodaka, a Švicarci su prolaz izborili pobjedom 3:1 na svojem stadionu, no u Europskoj ligi ipak će zaigrati Celtic koji se žalio na nepoštivanje Uefinih pravila od strane Siona.

Sionu je određena zabrana dovođenja igrača 2008. godine zbog nepravilnosti prilikom transfera egipatskog golmana Essama El-Hadaryja, a tokom trajanja te zabrane švicarski klub je potpisao petoricu novih igrača, među kojima je i dvostruki strijelac u utakmici protiv Celtica Pascal Feindouno.

Celtic se žalio Uefi zbog kršenja pravila, a žalba škotskog kluba danas je i prihvaćena te je on uvršten u grupnu fazu Europske lige. Celtic će tako preuzeti Sionovo mjesto u skupini I gdje će mu protivnici biti Atletico Madrid, Udinese i Rennes, a iz švicarskog kluba su najavili žalbu na tu odluku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 10:40
    Iako mi je Celtic drag,neće napraviti ništa.Sion ih je razbio a što ih tek ćeka u grupi.Bolje bi Lennonu bilo da je igrao Škotsku ligu i gradio ekipu za dogodine.Ma njihova liga je ista ko i naša niko veze nema.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2011. u 09:11
    oće 99,9 %
    Obrisan korisnik
  • markoli02.09.2011. u 21:00
    celtic nije zaslužio ući u skupine, ali ne bi bilo pošteno ni da je sion ušao jer su varali...
    markoli
  • The Phantom02.09.2011. u 20:58
    WTF?! Koji kukac?!
    The Phantom
  • Cholo02.09.2011. u 20:53
    Koja govna,i Platini i Škoti!!
    Cholo