Košarka

Tomić: "Nemojte nas ni gledati"

Vedran Filipović • ponedjeljak, 05.09.2011.
Tomić: "Nemojte nas ni gledati"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Brojni su epiteti koji dočaravaju igru naše reprezentacije protiv Bosne i Hercegovine. Negledljivo, jednodimenzionalno, nezainteresirano, tromo... Usprkos porazu ništa još nije izgubljeno, pobjeda protiv Grčke nam osigurava drugi krug, no to ovoga trenutka izgleda kao znanstvena fantastika.

Primili smo 92 poena od Bosne i Hercegovine koja je, samo dan ranije, poražena s velikih 28 razlike od Finske. Svaka čast Teletoviću koji je danas izgledao kao Nowitzki, a sasvim je moguće da je poneki zbunjeni gledatelj Domercanta zamijenio Bryantom. Nakon utakmice naši reprezentativci potražili su utočište u svlačionici da bi hladne glave izišli pred novinarska pitanja.

"Igrali smo bez srca, ne može se dogoditi da nam jedan igrač, ma kako on dobar bio, zabije 15 poena u prvih sedam minuta. Iz dana u dan imamo nevjerojatne promjene, teško je to psihički izdržati. Znali smo se vaditi iz težih situacija, nadam se da ćemo uspjeti pobijediti Grčku", kazao je Ante Tomić koji je uz Drapera jedini ostavio dobar dojam u večerašnjoj sramoti. Naravno, nije sramotno izgubiti od boljeg protivnika, no igra Hrvatske zaista ne ulijeva nikakav optimizam.

Ni Marku Popoviću nije bilo lako nakon utakmice, zabio je deset koševa, trudio se, ali nije išlo. Opet. "Naš mentalitet je u banani. Sramota da se u klubovima trudimo, a u reprezentaciji ne. Ljudi se sprdaju s nama, s našim seljačkim mentalitetom mi smo u stanju pobijediti Grke. Ali tek nakon zadnje utakmice od mene ćete dobiti iskren komentar jer mi se puno misli vrti po glavi", izjavio je naš kapetan. Treba napomenuti da je danas Dontaye Draper bio naš najbolji skakač, asistent i kradljivac lopti. I to nešto govori o voljnom momentu i želji hrvatskih igrača.

BiH izbornik Hadžić bio je prezadovoljan izvedbom svojih momaka. "Iznenadili smo Hrvate spuštanjem Teletovića pod koš odakle je on kreirao šuteve za sebe i suigrače. Mijenjali smo ritam obrane i time onemogućavali protivničke napade", otkrio je tajnu sasvim zaslužene pobjede njihov trener.

Opet će neke odluke Josipa Vrankovića biti preispitane. Zašto je Tomić u ključnim trenucima utakmice opet sjedio na klupi te zašto se nije pokušalo udvojiti "bosanskog Nowitzkog"? "Ne bih imao zamjerki da se igralo pošteno i muški, ali večeras smo ostali dužni. No, ja i dalje vjerujem u ove košarkaše", optimističan je bio naš strateg nakon utakmice.

Meč sa Grčkom je meč odluke. Pobjeda nas vodi dalje, poraz nas eliminira iz bilo kakvih krugova i matematičkih igrica. Ovisimo sami o sebi, ali Hrvatska igra kao u filmu o "doktoru Jekyllu i gospodinu Hydeu". Za kraj smo ostavili izjavu našeg centra Tomića koja zapravo najbolje dočarava što se događa u Litvi ovih dana.

"Poručujem hrvatskim gledateljima da igramo bez srca, ugasite TV, nemojte nas ni gledati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 18:56
    ...hrvatska košarka R.I.P.
    Obrisan korisnik
  • Ljuke05.09.2011. u 15:11
    Ne gledam vas već 10 godina govna nesposobna.
    Ljuke
  • Torca-Dubrava05.09.2011. u 12:45
    Dignite više glas protiv uništavača košarke...ili ste mogli se zahvaliti i prepustiti Mlađima ....Šarić- Brzoja -Mavra- Hezonja-Žganeci...čekaju na vratima ko zapeta puška
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 10:00
    Cilj je OLIMPIJADA!?Ovi nisu ni za onu u Brođancima.Što se tiče Tomića neka mi netko kaže koliko je blokada podijelio u Litvi."Penzić" Bajramović prolazio je pokraj njega ko duh.I njega onaj uspavani Cvitković uspoređuje sa Krešom.Sad mi recite da nije klasa nebi bio u Realu,točno ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 09:57
    Skupite Vi glave i odigrajte što bolje protiv Grka!
    Obrisan korisnik