Košarka

Vranković: "Nismo odigrali sa srcem"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.09.2011.
Vranković: "Nismo odigrali sa srcem"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je drugi poraz na Eurobasketu i time si drastično umanjila izglede za odlazak u drugi krug. Izbornik Josip Vranković nakon susreta je, još jednom, pokušao detektirati uzroke poraza, a kao iskupljenje za nastup "bez srca" najavio je bolju igru u susretu s Grčkom...

Nakon poraza od Makedonije Vranković je uzroke neuspjeha pronašao u lošoj završnici, a nezadovoljstva je bilo i kada je u pitanju suđenje. Predstava protiv Bosne i Hercegovine ponudila je, pak, nešto drugačiji zaključak.

"Trebali smo igrati čvršće. Premekano smo otvorili utakmicu i teško se nosili s Teletovićevim rješenjima u napadu", bili su prvi dojmovi hrvatskog izbornika uz priznanje: "Žao mi je što nismo odigrali sa srcem. Smeta me što smo trebali dati više od sebe, biti borbeniji i srčaniji. Ne bih imao zamjerke da se izgubilo, ali pri tome odigralo pošteno i muški."

Za najboljeg pojedinca BiH Hrvatska jučer jednostavno nije imala rješenja. "On i Domercant su bili prevaga. Dva raspoložena igrača Bosne i Hercegovine za nas su bila previše. Teletovića nije išlo protiv Finske, ali mu se zato protiv nas vratilo. To je takva kvaliteta igrača, teško ga je zaustaviti. Bilo je više opcija za njegovo čuvanje, što rotacijama što agresivnim pristupom. Vidjelo se koliko nam u rotaciji nedostaje Tomas."

Pogled na Grčku, bez obzira na sve, ipak je optimističan. "Pred nama je jedna teška, zahtjevna utakmica, ali siguran sam da ćemo je odigrati puno bolje nego ovu s BiH. Grci imaju drugačiji sistem od našeg današnjeg protivnika i po menu tu leži ključ utakmice. Grčka nema toliku napadačku moć u trenucima kada ih krene. Treba skupiti glave nakon ovoga. Ostali smo dužni po prvi puta od kada smo u Litvi, ali ja vjerujem u ove momke i siguran sam da će iduće izdanje biti bolje od ovoga."

Na kraju se Vranković požalio na detalj koji nema veze s jučerašnjim izdanjem njegova kadra uz konstataciju kako grupa nije atraktivna, no isto ne znači da nije zahtjevna i kvalitetna.

"Teško je ovaj sustav uspoređivati s nekim ranijim. Pred Eurobasket se tražilo 14 igrača pa to na kraju nije dozvoljeno. Pogledajte koliki je to hendikep. Tomasa nema, Simon je gripozan i vanjska je linija automatski pala."

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 18:51
    ...ajmo doček na trgu bana jelačića, proslava monumentalne pobjede nad crnom gorom...procijena oko 1,4milijuna razgaljenih hrvata!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 13:11
    dao bi ja njima Gipsa kostelića za trenera....pa da vidiš, letjeli bi po terenu!
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava05.09.2011. u 13:08
    dajte Žganeca za trenera.... pa da vidiš kao zvijeri će gristi- da Joke--ha-ha
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 12:40
    igrači nisu odigrali sa srcem, ti pak nemaš mozga i to onda ne može biti dobro. ma 'sve 5' đouk....naći ćeš ti već neki izgovor...suci, ozljede ukića i tomasa, sklizav pod u dvorani, loša mikroklima, mali kreveti u hotelu, svjetla u dvorani su prejaka, tajfun Irene, itd itd...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 12:23
    Ko o cemu, komsije o `95 i kompleksima iz te godine ja bi se na vasem mjestu pravio da ta godina nikada nije ni postojala.... stoko provokatorska
    Obrisan korisnik