Rukomet

Kup EHF: Lako potvrđene prednosti

Vedran Filipović • ponedjeljak, 12.09.2011.
Kup EHF: Lako potvrđene prednosti
Foto: Dragan Kovač

Poznate su momčadi koje su se kroz žrvanj kvalifikacija probile do kupa EHF-a. Pošto su u prvim utakmicama gosti ostvarili velike prednosti, nije bilo puno problema potvrditi prolaz na domaćem terenu.

Initia Hasselt dočekala je luksemburški Dudelange s osam pogodaka prednosti, uzvrat je bio samo formalnost. Usprkos vodstvu domaćih od pet pogodaka na poluvremenu, gosti su preokrenuli susret te ostvarili pirovu pobjedu 29:27. Najbolji u redovima pobjedničke momčadi bili su Ameddah i Hummel sa sedam pogodaka. Nizozemski Lions je u Moldaviji potopio domaći Olimpus sa „košarkaških“ šesnaest razlike. U uzvratu ta je prednost prepolovljena, slavili su samo osam. Miricki je zabio devet, a Meijer i Pejović po pet golova. Čak dvanaest na drugoj strani je postigao Cheisilov.

Neistin s Farskih Otoka je još jedan klub koji je bio uspješan u kvalifikacijama. Sve su riješili već u prvom susretu kada su ostavili ciparsku Latsiu na samo 17 golova, ali uzvrat je ipak bio efikasniji. Na kraju, 37:25 za domaći Neistin kod kojeg su Hanusarson i Abrahamsen bili najefikasniji s devet, odnosno sedam pogodaka. I Crnogorci su bili uspješni, apsolvirali su kosovski Kastrioti s ukupno trinaest golova prednosti. Deset su napravili u Kosovu, a ostala tri plod su njihove pobjede u Nikšiću od 30:27. Nezaustavljiv je bio Majić s deset golova, dok su na drugoj strani Dobroši i Bislimi zabili po šest.

Kup EHF, rezultati:
Initia Hasselt (BEL) – Dudelange (LUK) 27:29
OCI-Lions (NIZ) – Olimpus (MOL) 36:24
Neistin (FAR) – Latsia (CIP) 37:25
Sutjeska Nikšić (CG) – Kastrioti (KOS) 30:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!