Nogomet

Video: Golčina Perišića za bod Borussije

Josip Tolić • utorak, 13.09.2011.
Video: Golčina Perišića za bod Borussije
Foto: EPA

Skupina F Lige prvaka donijela nam je okršaje Borussije Dortmund i Arsenala, u kojem se sjajnim pogotkom iskazao naš Ivan Perišić, te Olympiakosa i Marseillea, gdje su gosti došli do tri važna boda na startu najelitnijeg klupskog natjecanja.

Borussia Dortmund - Arsenal 1:1
(Perišić 88'/van Persie 42')

Arsenalov put u ovosezonskoj Ligi prvaka, nakon izbacivanja Udinesea u pretkolu, donio mu je gostovanje u Dortmundu kod prvaka Borussije. Domaćini su dobro startali u utakmicu, no prilike Grosskreutza i Lewandowskog nisu donijele opasnost za Topnike. U 32. pokušali su i gosti preko van Persieja, a njegov udarac blokirao je Weidenfeller.

Ono što mu nije uspjelo tada, pošlo mu je za nogom deset minuta poslije. Prodor te povratnu loptu Thea Walcotta Nizozemac je iskoristio sjajnim udarcem pogodio za vodstvo. Naš reprezentativac Ivan Perišić priliku je dobio tek u nastavku, točnije u 69. minuti, zamijenivši Grosskreutza.

Tek što je ušao u igru, Perišić je počeo "raditi nered" u protivničkoj polovici. Domaćini su svim silama pokušali doći do izjednačenja, a nakon što je Subotić propustio priliku u 82. te Götze minutu potom, činilo se da će bodovi otići u London. Međutim, dvije minute prije kraja Perišić je izveo play of the day i nakon naizgled očišćene lopte poslije slobodnog udarca iz voleja sjajno pogodio same "rašlje" Szczesnyjeva gola za veliki bod Dortmunda.


Olympiakos - Marseille 0:1
(Lucho González 51')

Drugi dvoboj ove skupine odigran je u Pireju, gdje su snage odmjerili Olympiakos i Marseille. Relativno izjednačen dvoboj, u kojem su gosti bili nešto konkretniji, riješio je Lucho González početkom nastavka kada je spremio loptu u mrežu iza leđa svog nekadašnjeg suigrača iz River Platea Franca Constanza nakon ubacivanja Morela.

Da sve ne bude tako divno za Francuze pobrinuo se Rod Fanni ružnim startom na Kevinu Mirallasu, zbog čega je zaradio izravni crveni karton.


Oly 0-1 Mars by goalsarenaorg

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Olympiakos0:1Marseille
Borussia D.1:1Arsenal
1Arsenal 67:6+111
2Marseille 67:4+310
3Olympiakos 68:6+29
4Borussia D. 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy14.09.2011. u 16:29
    uljepša mi čovjek večer... idemo proći grupu dečki BVB09
    danchy
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 14:28
    Perišiću svaka čast! Bilić sve promatra...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 13:41
    bravo Ivane!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 12:23
    Jeben gol, to ti sjedne samo jednom, dvaput u životu :) Ali dobar je igrač ovaj Perišić nema šta. A Bilić stavlja Badelja u sastav umjesto njega - žalosno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 12:15
    ovaj gol uz hulkov ce biti mislim i na kraju sezone LP jedni od najboljih golova
    Obrisan korisnik