Nogomet

Video: Vukojević osigurao bod Dynamu

Ante Dubravac • četvrtak, 15.09.2011.
Video: Vukojević osigurao bod Dynamu
Foto: EPA

Prvim utakmicama u skupinama D, E i F počelo je ovogodišnje natjecanje u Europskoj ligi. Do uvjerljivih pobjeda došli su PSG, Bešiktaš i Sporting, a za najveće iznenađenje pobrinuo se Vaslui koji je u Rimu odigrao 2:2. Strijelac pogotka vrijednog jednog boda bio je Vukojević u posljednjim minutama utakmice protiv Stokea.

Skupina D

Zürich - Sporting 0:2
(Insúa 4', Van Wolfswinkel 21')

Zürich koji je u četvrtom pretkolu Lige prvaka izbačen od Bayerna iz Münchena, a prvo kolu Europske lige donijelo im je sudar sa Sportingom. Gosti su sve riješili s brza dva pogotka u prvih dvadesetak minuta susreta i došli do zaslužene pobjede.

Već u četvrtoj minuti gosti dolaze u vodstvo, strijelac je Insúa. Dominacija Sportinga se nastavila, a kao plod dolazi pogodak Van Wolfswinkela u 21. minuti za 2:0. U nastavku utakmice gosti iz Portugala su bez većih problema kontrolirali stanje na terenu pa je susret završio s 2:0.


Lazio - Vaslui 2:2
(Cissé 35', Sculli 71' / Wesley 59', 63')

Nakon remija rezultatom 2:2 s Milanom na San Siru u prvom kolu domaćeg prvenstva nogometaši Lazija su na svom terenu dočekali rumunjskog predstavnika Vaslui i pripremili neugodno iznenađenje svojim navijačima odigravši samo 2:2.

Od samog početka susreta momčad bivšeg Hajdukovog trenera Edoarda Reje krenula je vrlo ofenzivno s ciljem da što prije riješi pitanje pobjednika. Ipak na vodstvo se čekalo do 35. minute kada najstrožu kaznu realizira Djibril Cissé. Problemi za Lazio počinju u 59. minuti kada Wesley zabija za 1:1, a samo četiri minute kasnije isti igrač pogađa s bijele točke za vodstvo gostiju nakon što je Zauri skrivio jedanaesterac i pri tome zaradio crveni karton. Unatoč igraču manje Sculli u 71. minuti izjednačava na 2:2 pa se potpuno otvoreno ušlo u posljednjih dvadesetak minuta. Ipak, do kraja susreta mreže su mirovale pa gosti odlaze s velikim bodom.

Skupina E

Dynamo Kijev - Stoke 1:1
(Vukojević 90' / Jerome 55')

Hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević, koji je u igri proveo svih 90 minuta, sa svojim Dynamom iz Kijeva dočekao je Stoke koji je u pretkolu izbacio Hajduk. Unatoč većem posjedu lopte i nekoliko prilika koje su domaćini imali u prvih 45 minuta na odmor se otišlo s početnih 0:0.

Početkom drugog dijela hladan tuš za domaće navijače. Po desnoj strani je prošao Shotton i uputio centaršut u šesnaesterac gdje lopta dolazi do Jeromea koji bez problema iz blizine pogađa za 1:0. Nakon toga domaćini sve bacaju u napad i stvaraju prilike, ali sve do 90. minute na semaforu svijetli 0:1. Tada se sam na drugoj vratnici nalazi Vukojević i osigurava svojoj momčadi potpuno zaslužen jedan bod.


Bešiktaš - Maccabi Tel-Aviv 5:1
(Almeida 3', 28', Aurélio 50', Korkmaz 53', Edu 88' / Kehat 49')

U drugoj utakmici skupine E Bešiktaš je u Istanbulu dočekao Maccabi Tel-Aviv i bez većih problema upisao prva tri boda u grupnom natjecanju Europske lige.

Nogometaši Bešiktaša teško da su mogli zamisliti bolji početak utakmice jer već u trećoj minuti preko Hugo Almeide dolaze u vodstvo 1:0. Dobra igra domaćina po drugi put je okrunjena nakon nešto manje od pola sata igre kada Almeida svojim drugim pogotkom udvostručuje vodstvo.

Kako je dobro prvo poluvrijeme počelo za Bešiktaš tako je Maccabi otvorio nastavak susreta. Nakon samo četiri minute Kehat smanjuje na 2:1 i vraća neizvjesnost koja je kratko trajala jer već u idućem napadu Mehmet Aurélio pogađa za 3:1. U 53. minuti Bešiktaš vodi već s velikih 4:1, strijelac je Egemen Korkmaz koji koristi asistenciju Ricarda Quaresme. Konačnih 5:1 postavlja Edu u 88. minuti.

Skupina F

Slovan Bratislava - Athletic Bilbao 1:2
(Guédé 34' / Susaeta 13', Muniain 40')

Španjolski predstavnik Athletic Bilbao gostovao je u Bratislavi kod Slovana i u vodstvo došao u 13. minuti kada za 1:0 pogađa Susaeta. U 34. minuti domaćin vraća rezultatski stvari na početak. Lijepu kombinaciju po lijevoj strani završava Guédé za 1:1. Međutim samo šest minuta nakon izjednačenja gosti preko Muniaina dolaze u novo vodstvo od, kasnije će se pokazati konačnih, 2:1.


PSG - Red Bull Salzburg 3:1
(Nene 35', Bodmer 44', Menez 67' / Sekagya 87')

Francuski PSG koji je ovoga ljeta puno uložio u stvaranje respektabilne momčadi na čelu s glavnom zvijezdom Javierom Pastoreom susreo se s nama dobro poznatim Red Bull Salzburgom. Uspješniji su bili domaćini rezultatom 3:1.

Nakon izjednačenih uvodnih minuta susreta u 34. minuti Schiemer u svom šesnaestercu ruši Meneza, a sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač najstrože kazne je Nene koji osigurava vodstvo domaćinima. Samo devet minuta kasnije prekrasan volej s 16 metara izvodi Bodmer, a lopta neobranjivo odlazi uz lijevu stativu za 2:0. U 67. minuti Menez krade jednu loptu neopreznoj obrani gostiju i mirno zabija za 3:0 pokraj nemoćnog vratara Gustafssona. Počasni pogodak za goste tri minute prija kraja postiže Sekagya.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zürich0:2Sporting
Lazio2:2Vaslui
1Sporting 68:4+412
2Lazio 67:5+29
3Vaslui 65:8-36
4Zürich 65:8-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom16.09.2011. u 10:16
    Ogija u repku!
    The Phantom
  • Obrisan korisnik16.09.2011. u 09:28
    bravo ognjene! redovito on zabija za dynamo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2011. u 21:05
    bravo Lazio!!!!!
    Obrisan korisnik