Tenis

Lučić bez četvrtfinala u Kanadi

Ivor Krapac • četvrtak, 15.09.2011.
Lučić bez četvrtfinala u Kanadi

Mirjana Lučić nije prošla osminu finala WTA turnira na dvoranskom tepihu Quebec Cityja. Na startu nije bilo problema protiv Amerikanke Jamie Hampton, ali šesta nositeljica, Čehinja Barbora Zahlavova Strycova pokazala se kao previsoka prepreka, iako je prvi set sugerirao da bi vijesti mogle biti ljepše...

Poslije Ajle Tomljanović, koja je u prvom kolu pružila solidan otpor prvopostavljenoj Danieli Hantuchovoj, i Mirjana Lučić oprostila se od WTA turnira u Quebec Cityju. Lučić je u osmini finala izgubila u tri seta, s 2:6, 6:1 i 6:3 u korist Čehinje Barbore Zahlavove Strycove.

Na putu do uvjerljivog osvajanja prvog seta, Mirjana je okrenula rani break minusa, ali poslije tri breaka u toj dionici, nije nastavila jednako dobro u drugom setu. Zahlavova Strycova uzvratila je sa svoja tri breaka i samo jednim izgubljenim gemom, izborivši odlučujući set koji se pokazao najizjednačenijim.

Vezane vijesti

Lučić je imala priliku nakon ranog dolaska do breaka prednosti, 2:1 sa servisom, ali šansa je nestala s četiri uzastopna izgubljena gema za preokret šeste nositeljice na 5:2. Na servisu Zahlavove Strycove za pobjedu kod 5:3 u trećem, Mirjana je bila na 30:30, dalje nije išlo.

Trenutno drugorangirana hrvatska igračica, 104. na svijetu, ovim je porazom ispustila priliku za prekid niza bez dolaska do dvije pobjede na istom turniru koji je aktivan još od početka srpnja, kada je bila polufinalistica ITF turnira u talijanskom Cuneu. Na WTA Touru je, pak, posljednji put proslavila najmanje dvije pobjede u glavnom ždrijebu u prvoj polovici lipnja na travi Birminghama, uz proboj do četvrtfinala tog turnira.

Zahlavova Strycova će se u četvrtfinalu sresti sa sunarodnjakinjom Andrejom Hlavačkovom, koja je među posljednjih 16 u češkom ogledu sa 7:6(1) i 7:5 iznenadila drugu nositeljicu Lucie Šafarovu.

WTA Quebec City, 15.9.2011., osmina finala:
Zahlavova Strycova (Češka, 6) - Lučić (Hrvatska) 2:6, 6:1, 6:3

Foto: Carl Tyer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!