Tenis

Srbi i Francuzi ostali u igri

Vedran Babić • subota, 17.09.2011.
Srbi i Francuzi ostali u igri
Foto: Bruno Karadža

Polufinala Davis Cupa ipak bi mogla biti uzbudljivija i neizvjesnija nego što se to činilo nakon prvog dana u kojem su Argentina i Španjolska relativno lako poveli 2:0. U subotnjoj igri parova Srbi su, ponovno bez pomoći Novaka Đokovića, u tri seta bili bolji od Chele i Monaca, dok su Francuzi deklasirali Lopeza i Verdasca...

Srbija - Argentina 1:2 (Beograd, tvrda podloga (dvorana))
Troicki - Nalbandian 4:6, 6:4, 2:6, 3:6
Tipsarević - Del Potro 5:7, 3:6, 4:6
Zimonjić/Troicki - Chela/Monaco 7:6 (4), 6:4, 6:2

Viktor Troicki iskupio se barem donekle za lošu izvedbu u petak protiv Davida Nalbandiana. U suradnji s ponajboljim tenisačem u paru na svijetu, Nenadom Zimonjićem, porazio je argentinsku kombinaciju Juan Ignacio Chela - Juan Monaco i tako smanjio zaostatak svoje reprezentacije na 1:2 uoči nedjeljnih mečeva.

Uz blagu inicijativu Srba, prvi set se odlučio tek u tie breaku, kojeg su domaćini osvojili s četiri uzastopna poena. Prvi su u drugom setu zaprijetili Argentinci, koji su prvo spasili break loptu i onda u četvrtom gemu napravili break i poveli 3:1.

No, u sedmom gemu Zimonjić i Troicki vraćaju izgubljeni servis i to na četvrtoj prilici u gemu, a onda su kod 4:4 napravili još jedan break i ubrzo priveli i drugi set kraju. Puni elana domaći tenisači su u trećem setu s dva breaka stigli do prve pobjede ovog vikenda.

U nedjelju bi na teren u beogradskoj Areni prvi trebali izaći Novak Đoković i Juan Martin Del Potro, ukoliko prvospomenuti bude dovoljno spreman s obzirom da je njegovo fizičko stanje još uvijek upitno. Za peti meč prijavljeni su Tipsarević i Nalbandian.

Španjolska - Francuska 2:1 (Cordoba, zemlja)
Nadal - Gasquet 6:3, 6:0, 6:1
Ferrer - Simon 6:1, 6:4, 6:1
Lopez/Verdasco - Llodra/Tsonga 1:6, 2:6, 0:6

Iako su francuske šanse za proboj u finale i dalje minimalne s obzirom da Španjolci u svojim redovima imaju kralja zemlje, Rafaela Nadala, izvedba Michaela Llodre i Joa - Wilfrieda Tsonge zaista je nešto posebno i možda u njihovu reprezentaciju unese dodatnu dozu samopouzdanja i poletnosti.

U petak su Nadal i Ferrer prepustili Gasquetu i Simonu ukupno samo deset gemova, no Llodra i Tsonga su dan kasnije barem donekle osvetili svoje suigrače porazivši Feliciana Lopeza i Fernanda Verdasca 6:1, 6:2, 6:0 za samo 99 minuta igre! I Lopezu i Verdascu ovo su najteži porazi u Davis Cup karijerama.

Francuzi su čak sedam puta oduzeli servis Španjolcima, a na svom su početnom udarcu izgubili ukupno samo 16 poena, od čega deset u prvom setu, u kojem su neutralizirali obje break prilike domaćih tenisača. Čak ni najoptimističniji navijači francuske reprezentacije sigurno nisu očekivali ovakav ishod meča.

Unatoč porazu, Španjolci su i dalje glavni favoriti za prolaz. Njega će pokušati ostvariti Nadal, koji bi u prvom meču dana trebao igrati protiv Simona. Ukoliko dođe do senzacije i Francuzi poravnaju na 2:2, za konačnu pobjedu prema prvotnom rasporedu (koji je podložan promjenama) borit će se Ferrer i Gasquet.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2011. u 19:28
    prvi meč igrat ce tsonga, simon nema ni promil šanse, udaraci ne odgovaraju nadalu
    Obrisan korisnik