Tenis

Čilić: "Nije bilo lako s pritiskom"

Ivor Krapac • nedjelja, 18.09.2011.
Čilić: "Nije bilo lako s pritiskom"
Foto: Duje Bonačić

Marin Čilić pobrinuo se za treći bod protiv Južnoafrikanaca i time osigurao hrvatski povratak u Svjetsku skupinu Davis Cupa. Kako je Marin otkrio nakon pobjede nad Rikom de Voestom, u nedjelju je rezultat bio bolji od dojma, a bacio je pogled unaprijed i prema sljedećoj sezoni, u kojoj će Hrvatska ponovno igrati u elitnom razredu...

Bez obzira na ozljedu koljena Kevina Andersona, zbog koje je posljednjeg dana išao na lakšeg suparnika, Marin Čilić priznao je da mu protiv Rika de Voesta nije bilo jednostavno doći do pobjede. Završilo je u tri seta, sa 6:4, 6:2 i 6:4, ali Marin je kazao da je igra bila manje uvjerljiva od tog rezultata.

"Nije lako igrati posljednjeg dana jer se moraš nositi s pritiskom očekivanja da završiš posao. K tome, o De Voestu nisam znao ništa", opisao je prvi hrvatski reket kako se osjećao u meču u kojem je osigurao nedostižnih 3-1 za Hrvatsku: "Bio sam zato pomalo nervozan, ali sam u kritičnim situacijama odigrao dobro. Nisam dobro osjećao loptu, bilo je reterna koji su letjeli posvuda i nije izgledalo lijepo, ali pobjeda je pobjeda."

Vezane vijesti

Izbornik Goran Prpić: "U Južnu Afriku smo došli po pobjedu i s njom se vraćamo. Na kraju 4-1 izgleda lagano, ali nije se činilo da će tako biti kada smo dolazili. Iskoristili smo šansu - nažalost, protivnik je imao problema s ozljedama, no nama je to olakšalo posao. Velika je stvar što ćemo i iduće godine biti u Svjetskoj skupini."

Kada je najviše trebalo, Čilić se mogao osloniti na servis, što je izdvojio kao glavni plus tijekom cijelog vikenda: "Sve u svemu, servirao sam dobro, pogotovo u ključnim trenucima. U ova tri dana izgubio sam samo jedan servis. Dosta sam 'miksao', mislim da time mogu biti zadovoljan."

U idućoj sezoni, s novim nastupom među najboljim reprezentacijama svijeta, dosta će ovisiti o tome može li se do statusa nositelja. Hrvatska je na aktualnoj ITF-ovoj ljestvici najboljih na svijetu na 12. mjestu, ali taj poredak će se još promijeniti uoči ždrijeba koji nas čeka u srijedu. Hrvatske šanse da bude postavljena ovisit će i o ishodu ostalih kvalifikacijskih susreta i sastavu Svjetske skupine.

"Bilo bi sjajno da budemo nositelji, jer ako se to ne dogodi šanse da u prvom kolu budemo domaćini su vrlo male", kazao je Čilić o sljedećoj godini, u kojoj bi Hrvatsku mogao čekati težak posao u prvom kolu: "Nakon osam uzastopnih domaćinstava, od protivnika iz vrha k nama mogu stići samo Španjolska i Francuska, a to su vrlo jaki sastavi".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2011. u 05:14
    salatara - ???? ha,ha,ha....puno snova
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2011. u 15:15
    Dečki svaka čast! A dogodine - opet po "salataru":)!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2011. u 15:12
    Dobro je da smo izborili ostanak u prvoj jakosnoj skupini,a o novom protivniku otom-potom. Bravo dečki.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2011. u 14:42
    srbija u gostima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2011. u 14:12
    dobra stvar da se vraća u formu
    Obrisan korisnik