Nogomet

Video: United na krilima veterana

Ante Zovko • utorak, 20.09.2011.
Video: United na krilima veterana

Premierligaški klubovi bili su stopostotni u ogledima s niželigašima u trećem kolu Carling kupa. Manchester United i Arsenal upisali su sigurne pobjede, a najviše drame viđeno je u ogledima Nottingham Foresta i Newcastlea te Stoke Cityja i Tottenhama.

Prije dvije godine Leeds, tada trećeligaš, priredio je jednu od najvećh senzacija u FA kupu izbacivši Manchester United. Danas drugoligaš, Leeds nije izdržao ni poluvrijeme protiv aktualnog engleskog prvaka.

United nije ništa prepustio slučaju pa se prva lopta rano zakoprcala u Leedsovoj mreži. Bila je to akcija Dioufa, Berbatova, Parka i Owena, a potonji zabija za vodstvo u 14. minuti.

Nakon pola sata igre, gotovo je sve bilo riješeno. United izvodi korner, Diouf priprema loptu za Owena, a ovaj lijepo plasira za udvostručenje vodstva. I treći gol pao je poslije kornera. Giggs kombinira s Parkom, ulazi u šesnaesterac i postavlja 3:0 iz prodora u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Na Elland Roadu se vratio Danny Welbeck koji je pauzirao zbog ozljede još od pobjede nad Arsenalom 8:2.

Arsenal je svoj put u Carling kupu počeo protiv četvrtoligaša Shrewsbury Towna na Emiratesu, doživio šok na početku, ali se oporavio i odnio očekivanu pobjedu, 3:1. Arsene Wenger udarne je snage ostavio na tribinama pruživši priliku mladima i pojačanjima kojima treba minutaža (Benayoun, Park, Oxlade-Chamberlain).

Odvažni gosti zabrinuli su Arsenalove navijače vodstvom u 16. minuti kad je Collins glavom pogodio pored Fabianskog. Topnici su uzvratili u 33. preko Kierona Gibbsa, a vodstvo je donio Oxlade-Chamberlain svojim prvijencem u crvenom dresu u 58. minuti. Pomogao mu je i vratar Shrewsburyja kojem je prizemna lopta prošla ispod tijela. Sve dvojbe riješio je Yossi Benayoun nakon što mu je sve pripremio Ozaykup, u 79. minuti.

Ogled Stoke Cityja i Tottenhama bio je "uspavanka" do produžetaka, kada su se počele događati zanimljivije situacije, a sve je kulminiralo izvođenjem jednaesteraca u kojima su na kraju više sreće imali domaći nogometaši.

Dok je Stoke ponudio najbolji igrački kadar (uključujući bivše Spurse Palaciosa i Croucha), Harry Redknapp dobro je promiješao karte. Vedran Ćorluka zauzeo je mjesto u obrani, a Modrić i Kranjčar, kao i većina standardnih prvotimaca, nisu bili ni u zapisniku. Objema momčadima bila je ovo treća utakmica u manje od tjedan dana.

Na Britanniji, koju je okupala i kiša, nije viđeno mnogo toga dobroga. Prava šansa čekala se sve do produžetaka, kad Walters nije uspio pogoditi Gomesov gol nakon brzo izvedenog slobodnog udarca.

Kod izvođenja jedanaesteraca, prvo je Walters bio precizan, zatim i Defoe. Promašili su Pennant i Pavljučenko, a onda zabijaju redom Whelan, Townsend, Wilson, Ćorluka, Crouch, Kaboul, Etherington, Livermore, Upson, Carroll i Shotton. Netko je morao biti tragičar. Prst sudbine odredio je da to bude Tottenhamov Luongo koji promašuje kod 7:6 za Stoke.

Daleko najzanimljiviji bio je ogled drugoligaša Nottingham Foresta i Newcastle Uniteda kojeg su gosti dobili u napetoj završnici, u produžetku, 3:4.

Golijadu je otvorio Newcastle u 39. minuti preko Lovenkrandsa. Poravnao je Findlay odmah na početku drugog poluvremena, a u 60. Lovenkrands zabija s bijele točke. Svrake opet nisu dugo zadržale vodstvo, ovaj put šest minuta. Strijelac za 2:2 bio je Derbyshire.

Drama se nastavila i u produžecima. Na samom početku, u 93. minuti, Newcastle opet vodi golom Simpsona, u 114. Forest se opet vraća, za 3:3 zabija Tudgay. U posljednjim trenucima drugog produžetka Fabricio Coloccini ulijeće i glavom šokira City Ground.

Carling Cup

3. kolo

Crystal Palace2:1Middlesbrough
Aldershot Town2:1Rochdale
Aston Villa0:2Bolton
Arsenal3:1Shrewsbury Town
Burnley2:1Milton Keynes Dons
Leeds United0:3Manchester United
Nottingham Forest3:4 *Newcastle
Stoke City7:6 **Tottenham
Wolverhampton5:0Millwall
Blackburn3:2Leyton Orient
Brighton & Hove1:2Liverpool
Cardiff3:2 *Leicester City
Chelsea4:3 **Fulham
Manchester City2:0Birmingham City
Southampton2:1Preston North End
Everton2:1 *WBA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.09.2011. u 13:21
    Najdraži njegov gol mi je protiv Man. City - a na Old Traffordu u sudačkoj nadoknadi :D Cijeli stadion je tada ustao za pobjedu 4 : 3 ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2011. u 12:05
    owen ima fantastičnu statistiku-startao je 16 puta i zabio 16 komada.možda bi mogao i malo više igrati....a o giggsu se nema što kazati čovjek je već davno postao legenda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2011. u 11:26
    Kod prvog gola *** Moja greška :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2011. u 10:58
    Kod drugog gola je praktički promašio loptu, smotano je opalio, al' je ipak ušla. Drugi gol je fantastičan!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2011. u 10:01
    Owen još uvijek car...kakva realizacija kod oba gola...majstor!
    Obrisan korisnik