Nogomet

Plaćen danak neiskustvu

Mario Glasnović • utorak, 27.09.2011.
Plaćen danak neiskustvu
Foto: Kristijan Komarica

Stadion Gerland ovaj put nije bio sretan za hrvatske nogometaše. Dinamo je u prvome poluvremenu igrao dosta loše i primio je dva pogotka zbog neiskustva. Prvi je postignut nakon velike greške Pokrivača, a kod drugog pogotka nije dobro reagirao Tonel. Modri su u nastavku odigrali puno bolje, a sve ovo može biti dobra škola za budućnost jer se na greškama uči i usavršava.

Ivan Kelava: Dinamov vratar primio je dva pogotka. Oba puta nije mogao napraviti puno. U završnici prvog poluvremena odlično je obranio udarac Greniera. Dva puta je loše reagirao na centaršuteve domaćih igrača, ali sigurno je reagirao na udarce izvana.

Jerko Leko: Iskusni "Francuz" igrao je na desnom boku. Čvrst u dvobojima, nije imao lak posao čuvati neugodnog Bastosa, no i njegova strana je dosta puta "curila". U 84. minuti dobro je šutirao, ali Lyonov vratar je obranio. "Požutio" je u 57. minuti.

Domagoj Vida: Jako dobar nastup Dinamovog stopera. "Čistio" je sve u obrani, u prvome poluvremenu odlično povukao i jednu kontru. U samoj završnici prvog poluvremena je pogriješio, ali Grenier nije uspio kazniti tu pogrešku. U nastavku je imao sjajnu priliku, ali nažalost njegov udarac nije završio iza Huga Llorisa.

Tonel: Portugalski stoper u prvome poluvremenu odigrao je dobro u skoku sve do drugog primljenog pogotka gdje je glavni krivac. Nekoliko puta nije dobro pokrio prostor, u nastavku je odigrao solidno, a sjajno je i šutirao glavom, no nije uspio poslati loptu u mrežu.

Luis Ibanez: Dobrim igrama u HNL-u uspio je prikriti taktičku nezrelost koju je u ovoj utakmici opet pokazao. U prvome poluvremenu previše je curilo na njegovoj strani, jedina svijetla točka je vrlo dobar centaršut prema Beqiraju koji nije pretvoren u pogodak. U drugome poluvremenu je odigrao ofenzivnije.

Adrian Calello: Argentinac je odigrao puno bolje od svog sunarodnjaka u obrani. Čvrst u dvobojima, u napadu je probao dva puta iz velike udaljenosti.

Nikola Pokrivač: Katastrofalna greška obilježila je nastup Dinamovog defenzivca. Pokrivač nije uspio pokriti ono što je trebao, nakon njegove greške modri su primili pogodak u 23. minuti kojeg je postigao Gomis. Zamijenjen je u 75. minuti.

Mateo Kovačić: Mladi veznjak nije se najbolje snašao u prvome poluvremenu. Iako se trudio, Kovačić se nije uspio nametnuti u veznom redu Dinama. No, kada se uzme u obzir njegovo iskustvo i godine ne treba mu se ništa zamjeriti.

Sammir: U prvome poluvremenu se dosta trudio, imao je nekoliko dobrih proigravanja i pravilnih ofenzivnih kretanja. U nastavku je također pokušavao, ali nije uspio proigrati Beqiraja niti opasnije zaprijetiti Lavovima. Dobio žuti karton u 68. minuti.

Milan Badelj: Dinamov kapetan odigrao je samo prvo poluvrijeme. Jurčić ga je uvrstio prema najavi na desnoj strani veznog reda u 4-2-3-1 sustavu. U defenzivi solidan, a prema naprijed nije imao puno prostora.

Fatos Beqiraj: Usamljen u napadu Dinama. Borbeni Crnogorac nije imao prostora pokraj Lyonovih defenzivaca. Sjajnu priliku propustio je u 31. minuti kada mu je nekoliko centimetara nedostajalo da postigne izjednačujući pogodak.

Josip Šimunić: Debitirao u Ligi prvaka. Iskusni hrvatski reprezentativni stoper zaigrao je na lijevoj strani. Unio je dodatnu sigurnost i "zakrpao" je problematičnu lijevu stranu po kojoj je Lyon dosta probijao u prvih 45 minuta.

Ivan Tomečak: Ušao u igru umjesto Badelja i zaigrao na desnoj strani. Rastrčan, unio je dodatnu energiju. Pokušavao probiti desnu stranu, uspio nekoliko puta, no nije bilo igrača koje je mogao uposliti.

Ante Rukavina: Dinamov napadač ušao je u igru u 73. minuti. Bez ocjene.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 13:52
    Dinamo je dobra ekipa koju je mali mozak Jurcic limitirao tako da izgledaju ko prva momcad albanske lige...Totalni idiot,on stavlja Pokrivaca koji nije mogao igrat u Red Bullu a kamoli u Monacu(bio sam uvjeren da ce bas on pogrijesit),smijesno mu je opravdanje za Tomecaka(''ne moze igrati od prve... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 10:11
    I još jedna opaska. Kelava je jučer bio loš. Kod oba gola je trebao bolje reagirati. Kod prvog da je odmah krenuo nazad lagano bi loptu uhvatio, a kod drugog ne treba ni govoriti. Igrač mu nakon kornera sa 3 metra daje gol nogom. To je trebao odavno pokupiti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 10:06
    Basel mozda nije neko zvucno ime, ali je sigurno jaci od Dinama. Igraju Ligu prvaka vec par godina zaredom, imaju neku rutinu, a u kadru imaju par svicarskih U21 reprezentativaca koji su na proslim prvenstvima bili u svjetskom vrhu (izgubili nedavno finale EP od Spanjolske). Dinamo igra Ligu prvaka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 10:02
    Postava koja je po mom mišljenju trebala igrati. Kelava Vida - Tonel - Šimunić - Cufre Leko - Badelj Tomečak - Sammir - Ibanez Beqiraj Svi njihovi napadi kreću sa lijeve strane i tu je trebalo zatvoriti sa Vidom i Tomečakom koji imaju i brzinu i agresivnost da mogu dobro parirati. Sa Šimunićem i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 08:54
    Ne cita se Gomi, nego Gomis.
    Obrisan korisnik