Nogomet

Širokov: "Ne osjećam se kao junak"

Branimir Markota • srijeda, 28.09.2011.
Širokov: "Ne osjećam se kao junak"
Foto: EPA

Zenit je nakon poraza na Cipru u prvom kolu večeras protiv Porta upisao prve bodove u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Utakmicu je prelomilo isključenje Portovog igrača Fucilea.

Junak večerašnjeg susreta, iako on to poriče, bio je veznjak Zenita Roman Širokov koji je postigao dva pogotka: "Ne osjećam se kao da sam junak večeri. Mislim da sam imao sreće kod oba pogotka. Naša obrana je igrala dobro i to je bio temelj uspjeha."

Kao ključni trenutak utakmice Širokov navodi crveni karton Fucilea na samom kraju prvog poluvremena: "Crveni karton je bio ključni trenutak utakmice. Mogli smo mirno na poluvrijeme. Prije toga smo bili nervozni. Izgubili smo puno lopti jer smo težili dobroj igri. Poslije poraza na Cipru bili smo pod pritiskom kojeg smo dobro podnijeli."

Vezane vijesti

Trener Zenita Luciano Spalletti bio je vrlo zadovoljan nakon pobjede: "Mislim da smo odigrali nevjerojatnu utakmicu sa sjajnim tempom i stvorili smo puno prilika. Gledali smo dva potpuno različita poluvremena djelomično zbog toga što smo bili uplašeni naših vještina i naše kvalitete u prvom poluvremenu."

Objasnio je Spalletti što je rekao svojim pulenima na poluvremenu: "Na poluvremenu sam rekao igračima da ako igraju mirnije da će nam biti lakše. Upravo se to i dogodilo. Porto je sjajan klub, ali mi smo ih napali jako u drugom dijelu i nismo im dopustili da pokažu što znaju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!